Predsjednik Srbije o Dream Teamu: Teško je protiv onih zvijeri igrati

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Prva na kojoj je govorio o Olimpijskim igrama i šansama srpskih sportaša u Parizu. Pritom se osvrnuo na nedavno odigranu prijateljsku utakmicu između košarkaških reprezentacija SAD-a i Srbije (pobjeda SAD-a 105:79). Ove će se dvije momčadi susresti i na Igrama u Parizu, i to u prvoj utakmici u skupini, u kojoj su još Portoriko te Južni Sudan.

"Teško je protiv onih zvijeri igrati. Toliko su dominantni. Ali igrali smo bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, a nismo baš ni uspjeli pogađati. Nadam se boljem i vjerujem u sve druge sportaše i da će ispuniti cilj, a to je 10 medalja", rekao je predsjednik Srbije, dodao da bi srebro u košarci bilo čudesno i da će za srpske sportaše na Igrama navijati Srbija, Republika Srpska te dijelovi Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Prokomentirao i nogomet

Dodao je da je Srbija uložila puno novca, da su "nagrade najveće na svijetu, 200.000 dajemo i znaju to oni", a onda prokomentirao i nedavno završeno nogometno Europsko prvenstvo.

Srbija ga je završila kao posljednja momčad ljestvice svoje grupe s jednim postignutim golom, dva remija (Slovenija 1:1, Danska 0:0) i jednim porazom (Engleska 0:1). Bilo ih je mnogo koji su zahtijevali ostavku izbornika Dragana Stojkovića Piksija.

"Što bih ja o tome govorio? Neću ja o tome odlučivati. Hoćemo vidjeti da postoje velike promjene koje nam mogu garantirati bolje rezultate. Neću prihvatiti da možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli u Njemačkoj i kraj priče. Bez obzira na to što smo mnogo toga uložili i doveli najbolje izbornike na svijetu i u rukometu, i u muškoj i ženskoj konkurenciji", rekao je Vučić i zaključio:

"Mora biti bolje, mijenjat ćemo dok ne bude bolje... Veliki su rezultati u sportu. Ako možemo u ekonomiji biti odlični, onda možemo i u sportu biti odlični."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.