Preko 86 tisuća vas je glasalo o Dalićevom ostanku. Ovo su rezultati

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u zadnjem kolu skupine B Europskog prvenstva. Tako završava na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda i samo u teoriji ima nadu za prolazak u osminu finala. Vodila je Hrvatska od 55. minute golom Luke Modrića, no u osmoj minuti sudačke nadoknade, odnosno u zadnjem napadu na utakmici, Mattia Zaccagni šokirao je momčad Zlatka Dalića i zabio za prolazak Italije.

Čitatelji Indexa su birali najbolje i najgore pojedince momčadi. Daleko najgoru prosječnu ocjenu dobio je Zlatko Dalić, tek 2.2 (od ukupno 5). U drugim anketama smo vas pitali treba li Dalić otići nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj, što mu je bio četvrti veliki turnir na klupi Hrvatske.

Glasalo je preko 86 tisuća čitatelja Indexa. 56%, odnosno oko 48 tisuća je glasalo za Dalićev odlazak, dok je 44% (38 tisuća) za ostanak trenutnog izbornika. Još u ožujku prošle godine Dalić je potpisao ugovor koji vrijedi do kraja ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2026., a plaća mu je milijun i pol eura godišnje.

Srebro i bronca na svjetskim prvenstvima, drugo mjesto u Ligi nacija

Kao što je rekao, Dalić je tijekom sedam godina na klupi reprezentacije ostvario niz sjajnih rezultata. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Hrvatska je, nakon niza dramatičnih utakmica zaključenih jedanaestercima, došla do srebra i tako ostvarila najveći nogometni uspjeh u povijesti zemlje, onaj koji je nadišao broncu iz 1998.

Na korak do identičnog rezultata Hrvatska je bila 2022. godine u Kataru, kada ju je Argentina zaustavila tek u polufinalu, da bi potom Dalićevi izabranici savladali Maroko u susretu za treće mjesto. Svega godinu kasnije, Dalić je s Modrićem predvodio reprezentaciju i do finala Lige nacija, natjecanja koje isprva nisu ozbiljno shvaćali.

Međutim ova hrvatska generacija ponovno je ostala kratka na putu do zlata jer je Španjolska slavila nakon raspucavanja. Dok su svjetska prvenstva bila nevjerojatno uspješna, europska nisu. Hrvatska je na Euru 2021. izgubila od kasnijeg finalista Engleske, remizirala s Češkom i pobijedila Škotsku, nakon čega ju je ponovno Španjolska izbacila u osmini finala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.