Premier liga je dobila najmlađeg trenera ikad. Srušio je United i preuzeo vrh

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Brightona svladali su Manchester United s 2:1 (1:0) u prvoj utakmici subotnjeg programa 2. kola engleske Premier lige. Domaću momčad u vodstvo je doveo Danny Welbeck u 32. minuti. Manchester je izjednačio u 60. minuti, a strijelac je bio Amad Diallo. Pobjedu Brightonu donio je Joao Pedro u petoj minuti sučevog dodatka.

Grafika: Sofascore

Brighton je drugom pobjedom na početku prvenstva izbio privremeno na vodeću poziciju sa šest bodova, a Manchester United je s tri boda trenutačno na osmoj poziciji. 

Standings provided by Sofascore

Tko je Fabian Hürzeler?

Zanimljivo je da je Brighton do dvije pobjede na otvaranju prvenstva došao pod vodstvom Fabiana Hurzelera, njemačkog trenera koji ima samo 31 godinu i zbog toga je svjetska trenerska senzacija. Nakon što je stigao u Brighton iz St. Paulija, Hurzeler je postao najmlađi trener u povijesti Premier lige. Pretekao je Chrisa Colemana, koji je s 33 godine vodio Fulham.

Prema podacima Transfermarkta, Hürzeler je 1993. rođen u Houstonu, ali ima i njemačko te švicarsko državljanstvo. Igrao je na poziciji središnjeg veznjaka, nastupao je za mlađe uzraste Bayerna i Hoffenheima, drugu seniorsku momčad 1860 Münchena te njemačke četvrtoligaša i petoligaša Eimsbütteler i Pipinsried. Igračku karijeru završio je već 2022. godine i posvetio se trenerskoj.

Bio je trener-igrač u Pipinsriedu, potom pomoćnik trener njemačkih U-18 i U-20 reprezentacija, a potom i asistent u St. Pauli, nakon čega je u prosincu 2022. postao prvi trener. U 55 utakmica na klupi St. Paulija upisao je 36 pobjeda, 11 neriješenih rezultata i osam poraza.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.