Preminuo je Tonči Gabrić (62), legendarni golman Hajduka i Hrvatske

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

TONČI GABRIĆ, legendarni golman Hrvatske i Hajduka, preminuo je u 63. godini života. Karijeru je započeo u RNK Splitu, a kasnije je branio za Čelik, Hajduk, Pazinku, PAOK i Rijeku. Od 1994. do 1999. bio je drugi golman reprezentacije iza Dražena Ladića, a u istoj je imao devet nastupa. Dugo je radio kao trener golmana, između ostalog i u Hajduku i u reprezentaciji Zambije, gdje je išao s Aljošom Asanovićem.

Nastupio u prvoj utakmici Hrvatske od osamostaljenja, briljirao za Hajduk u Ligi prvaka

Nastupio je za Hrvatsku u prvoj službenoj utakmici ikad od osamostaljenja, 17. listopada 1990. godine, u kojoj je Hrvatska slavila s 2:1. Obranama se ponajviše istaknuo tijekom nastupa Hajduka u Ligi prvaka u sezoni 1994./1995., kada je bio možda i najbolji igrač momčadi.

Karijeru je završio 1999., a na vratima Hajduka naslijedio ga je Stipe Pletikosa. Gabrić je imao 144 službena nastupa za Hajduk, a  prvi nastup bio mu je u Mostaru protiv Veleža 22.11.1987. S Hajdukom je osvojio prvenstvo, kup i dva superkupa.

U sezoni 1996./97. osvojio je Hajdučko srce, nagradu koju Torcida dodjeljuje za najborbenijeg i najpožrtvovnijeg igrača. Njegov sin Drago je pet godina bio prvotimac Hajduka, a danas igra u niželigašu Zagori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.