Presedan u Kupu. Rijeka će doma igrati protiv četvrtoligaša

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA i četvrtoligaš Neretvanac iz Opuzena igrat će u srijedu na Rujevici utakmicu šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Momčad iz doline Neretve nije mogla osigurati minimalne sigurnosne standarde na svom stadionu, a nije mogla ni priuštiti najam nekog od stadiona u blizini.

Zato je Povjerenstvo za natjecanje u Kupu odlučilo kako je najbolje da se utakmica igra na Rujevici. Inače su domaćini u ovoj fazi slabije rangirani klubovi. Iz Neretvanca su na društvenim mrežama objavili razloge zbog kojih je utakmica premještena na Rujevicu.

"Dovela bi se u pitanje opstojnost kluba"

"Poštovani članovi kluba, navijači! Kad smo prošli Bedem iz Ivankova i izvukli Rijeku, koja je trebala doći u Opuzen, nadali smo se i očekivali pravu sportsku i nogometnu feštu, baš poput dolaska Istre prije 8 godina. Nažalost, ispalo je drugačije. Unatoč sastancima, trudu i svakodnevnoj komunikaciji, naš klub nije mogao ispuniti sve ono što se od nas traži.

Zbog zahtjeva za sigurnosne uvjete koje su pred nas i Grad Opuzen postavili MUP i zahtjeva vezanih za dolazak i prihvat gostujućih navijača, nismo bili u mogućnosti osigurati tražene uvjete niti financijski, niti vremenski.

Utakmica je ocijenjena kao događaj visokog sigurnosnog rizika i potencijalan susret više navijačkih skupina. Svi traženi uvjeti iziskivali bi ogromne financijske izdatke, ali i građevinske, komunalne, logističke i bravarske radove, koje je praktično nemoguće izvršiti.

Naš stadion jest takav kakav jest, trudimo se svakodnevno poboljšati ga, od travnjaka do zaštita na zidovima, no razina traženih sigurnosnih uvjeta za ovaj susret dovela bi u pitanje opstanak kluba. Nismo spremni žrtvovati opstojnost kluba zbog jedne utakmice. Utakmica će se odigrati 18. rujna na Rujevici u 18:30 uz izravan prijenos na Max TV-u."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.