"Pričali su mi kako se trenira u Hrvatskoj i Dinamu. Nisam vjerovao dok nisam vidio"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MAXIME BERNAUER je od početka lipnja novi Dinamov igrač. Ovaj 24-godišnjak stigao je u Maksimir iz francuskog drugoligaša Parisa za 1.3 milijuna eura, a transfer se s bonusima može popeti do 1.8 milijuna eura. Bio je to prvi Dinamov transfer ovog ljeta, a francuski stoper bio je velika želja Igora Bišćana i jedan od najbolje ocijenjenih braniča ove sezone u drugoj francuskoj ligi. Sada je dao intervju za francuske medije u kojem je opisao svoj period u Dinamu.

"Iznenadio me hrvatski mentalitet. Nije mit da je mentalitet u Hrvatskoj puno drugačiji od onog u Francuskoj. Odmah sam to osjetio. Kao da je ugrađeno u sve ljude ovdje. Dolazi se sat vremena prije treninga u teretanu i ostaje sat kasnije. Svi rade prema svojim potrebama. Mladi koji se tek moraju dokazati, oni su uvijek prvi. Dok sam bio u Francuskoj, često su mi o tome pričali i nisam vjerovao dok nisam vidio", rekao je Bernauer za francuski ML2  pa dodao:

"Kad to vidite, onda i vas ponese. Teretana nije nešto što volim, ali svejedno i ja odradim. To je efekt grupe. Čim dođete u Dinamo, osjetite šampionski mentalitet. Ovdje svi žele osvojiti sve. Pobjeda je nužda. Osvojili smo superkup u prvoj utakmici sezone. U Francuskoj bismo to ozbiljno proslavili, ovdje je to samo dan kao svaki drugi. Njima je to normalno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.