Prije 15 godina s Unitedom je osvojio Ligu prvaka. Prepoznajete li ga danas?

Screenshot: Facebook/andershow_08

MANCHESTER UNITED je u sezoni 2007./08. osvojio svoj posljednji naslov u Ligi prvaka. Momčad s Old Trafforda u finalu natjecanja pobijedila je Chelsea boljim izvođenjem jedanaesteraca (1:1, 6:5) u utakmici igranoj na stadionu Lužniki u Moskvi pred nešto više od 67.000 gledatelja.

Tog je dana Cristiano Ronaldo u 26. minuti doveo United u vodstvo, a Frank Lampard u 45. izjednačio rezultat. On se nije mijenjao sve do kraja utakmica niti kroz produžetke pa se je o pobjedniku odlučivalo raspucavanje s bijele točke.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK FINALA LP-A 2008.

Petr Čech obranio je udarac Ronalda u trećoj seriji, a John Terry poskliznuo se u petoj za Chelsea. Prvi sljedeći koji je pucao bio je Anderson, nekadašnji reprezentativac Brazila, koji se 2019. umirovio kao 32-godišnjak. Nekoć je bio prepoznatljiv po pletenicama, a danas izgleda potpuno drugačije, što i ističu engleski mediji podsjećajući na njega.

Tijekom petnaestogodišnje karijere, osam godina proveo je kao igrač Uniteda, djelomično u klubu, djelomično na posudbama. Ukupno je za mančesterskog velikana odigrao 181 utakmicu, zabio devet i asistirao za 20 golova. S njim je osvojio devet trofeja. Uz četiri za najbolju momčad Premier lige, vrhunac karijere mu je naslov iz Lige prvaka. Za Brazil je odigrao osam utakmica, a s njim osvojio Copa Americu 2007. godine.

Nakon njegova šuta, za Chelsea je precizan bio Salomon Kalou, potom je zabio Ryan Giggs, a onda je Edwin van der Sar obranio pokušaj Nicolasa Anelke za slavlje u Manchesteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.