Prije godinu dana nije mogao naći klub. Sad je najbolji igrač Copa Americe

Foto: EPA

JAMES RODRIGUEZ svojedobno je bio velika zvijezda. Nakon fantastičnog Svjetskog prvenstva 2014., Real ga je kupio od Monaca za 75 milijuna eura te je odmah u prvoj sezoni proglašen najboljim veznjakom La Lige. UEFA ga je 2015. uvrstila i u najbolju momčad godine, a kasnije je bio odličan i u Bayernu, gdje je 2017. ušao u najbolji sastav Bundeslige.

Nije mogao naći klub

Ipak, proteklih godina mu nije išlo tako dobro. U ljeto 2020. kao slobodan igrač je otišao u Everton, a nakon jedne sezone se preselio u katarski Al-Rayyan. U Europu se vratio 2022. kao igrač Olympiacosa, no Grci su mu raskinuli ugovor u travnju iduće godine nakon samo 23 odigrane utakmice.

Gotovo tri mjeseca su trebala Jamesu da pronađe novi klub, a na koncu je to bio Sao Paulo, za koji igra i danas. Ni u Brazilu ne igra sjajno, pa je u 22 odigrane utakmice na učinku od dva gola i četiri asistencije.

Proglašen je najboljim igračem Copa Americe

Unatoč slabijoj formi, izbornik Nestor Lorenzo pozvao ga je u kolumbijsku reprezentaciju za Copa Americu, a James je opravdao to povjerenje na fantastičan način. Kolumbija je u finalu izgubila 1:0 od Argentine nakon produžetaka, no Rodriguez je proglašen najboljim igračem turnira tijekom kojeg je zabio jedan gol, a asistirao čak šest puta.

Sao Paulo sada očekuje da će dobivati ponude za 33-godišnjeg Kolumbijca, koji bi se volio ponovo okušati u Europi jer je sada pokazao i svijetu i sebi da još uvijek nije gotov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.