Problem za Hajduk. Nijemci: HSV je pod manjim pritiskom u pregovorima za Sahitija

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

EMIR SAHITI (25) mogao bi uskoro napustiti Hajduk. Prije par dana pojavila se informacija da krilnog napadača Kosova ponovno želi HSV, dok je Hamburger Abendblatt objavio da se igrač i sam ponudio njemačkom drugoligašu. S obzirom na to da ljetni prijelazni rok u Njemačkoj traje do 30. kolovoza, malo je vremena za dogovor Hajduka i HSV-a.

Bild je u ponedjeljak objavio da su se pregovori zakomplicirali. Prema njihovim informacijama, Hajduk je za Sahitija odmah tražio tri milijuna eura, dok ga HSV navodno želi dovesti na posudbu, a zatim na kraju sezone otkupiti ako bude zadovoljan. Njemački portal MOPO sada donosi novu informaciju, koja bi mogla otežati Hajdukovu prodaju u trenutku dok mu je potreban novac jer nije ušao u glavnu fazu Konferencijske lige. O Hajdukovoj financijskoj situaciji pisali smo OVDJE.

HSV doveo krilnog napadača, Sahiti mu više nije nužan

HSV je dogovorio posudbu Marca Richtera (26), ofenzivnog igrača koji će doći iz druge ekipe Mainza. Bivši igrač Augsburga i Herthe prošao je liječnički pregled i čeka se službena potvrda kluba iz Hamburga. Kako Sahiti i Richter obojica igraju na napadačkim pozicijama, tako HSV-u više nije presudno dovesti igrača Hajduka, navodi MOPO.

Nijemci tvrde da je HSV u ugovor o posudbi želio ugraditi opciju otkupa kako bi nakon ove sezone zadržao Richtera, no Mainz na to nije pristao, pa će dolazak bivšeg mladog njemačkog reprezentativca zasad platiti 300 tisuća eura. Eventualni pregovori o trajnom transferu uslijedit će na ljeto 2025.

MOPO piše da Sahiti ostaje "problem" HSV-a, koji je "sada pod dalekom manjim pritiskom u pregovorima". Uz to, kultni njemački klub mogao bi se u završnici prijelaznog roka fokusirati na dovođenje središnjeg braniča s obzirom na to da je hrvatskom stoperu Mariju Vuškoviću potvrđena suspenzija zbog dopinga.

Marco Richter / Foto: EPA

HSV je već pokušavao dovesti Sahitija

Ovo nije prvi put da HSV želi Sahitija. Nijemci su prije dvije godine ponudili tri milijuna eura, ali bivši predsjednik Lukša Jakobušić i bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius tražili su 4.5 milijuna eura ili ništa. Na kraju je bilo ništa. Sada je Hajduk u lošijoj financijskoj situaciji jer nije ušao u glavnu fazu Konferencijske lige i ne može si priuštiti da odbije značajnu ponudu za Sahitija.

Otkako je 2018. godine došao u Hajduk, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, zabio 18 i asistirao za 16 pogodaka te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Ugovor sa Splićanima ima do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.