Prošle sezone bio je junak Hajduka. Sada je poslan na posudbu u Kazahstan

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

HAJDUKOV golman Karlo Sentić (22) otišao je na posudbu u Ordabasy, aktualnog prvaka Kazahstana. Tamo će biti godinu dana, do siječnja 2025., objavio je Hajduk. Sentić je prvi dio sezone proveo na posudbi u mađarskom Diosgyoru. Branio je u deset utakmica, primio 13 golova i u jednom susretu sačuvao mrežu netaknutom. Iako je tamo trebao ostati do ljeta, Sentić je napustio mađarskog prvoligaša nakon što je od zadnjih deset prvenstvenih utakmica branio u samo dvije. 

Sentić je veći dio sezone 2021./2022. proveo na posudbi u tada drugoligašu Varaždinu, gdje je bio prvi izbor i klubu je pomogao izboriti ulazak u SuperSport HNL. Potom je na proljeće 2022. neočekivano dobio priliku zbog teške ozljede Lovre Kalinića i odmah se istaknuo sjajnim obranama, kojima je Hajduku donio puno bodova.

Neočekivano je postao prvi golman i junak Hajduka, ali onda ga je publika na Poljudu počela ismijavati

Činilo se da se nametnuo kao prvi golman Hajduk na dulje vrijeme, ali je dolaskom Ivana Leke zaredao nekoliko kikseva, publika na Poljudu ga je počela ismijavati, zbog čega ga je i klub javno podržao, ali je u veljači prošle godine ispao iz prve postave.  

Na gol je stao Ivan Lučić, Sentić je postao rezerva, a u međuvremenu se vratio i kapetan Lovre Kalinić. Sentić, koji je za prvu momčad Hajduka branio 18 puta, sada će se pokušati nametnuti na novoj posudbi. Ugovor sa splitskim klubom vrijedi mu do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 450 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.