Prošle sezone je rušio Hajduk na Poljudu, a sad bi mogao igrati u četvrtoj ligi

Foto: Saša Miljević/PIXSELL

PETAR BRLEK (30) je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Osijekom, za koji je igrao od siječnja 2021. godine. Veznjak je u Osijek došao iz talijanske Genoe bez odštete, a za Osječane je upisao 62 nastupa, u kojima je zabio dva pogotka. Posebno se ističe onaj koji je zabio na Poljudu protiv Hajduka u listopadu prošle godine, kada su Osječani pobijedili 2:0, a nakon utakmice je smijenjen trener Bijelih Ivan Leko.

Bivši U-21 reprezentativac Hrvatske s 54 nastupa za sve mlađe izabrane vrste karijeru je počeo u omladinskom pogonu Varaždina, a prvi klub u seniorskoj karijeri bio mu je Slaven Belupo, za koji je igrao pet i pol sezona te upisao 124 nastupa, u kojima je zabio sedam golova i dodao sedam asistencija.

Dobre igre u Koprivnici u veljači 2016. godine donijele su mu transfer u poljsku Wislu Krakow, a na ljeto 2017. kupila ga je talijanska Genoa za odštetu od 2.2 milijuna eura. Za Genou je odigrao sedam utakmica, od čega pet u Serie A, a klub ga je slao na posudbe nazad u Wislu, švicarski Lugano i talijanski Ascoli, prije nego što je kao slobodan igrač otišao u Osijek.

Mogao bi zaigrati u četvrtom rangu

Dok je u potrazi za novim klubom, Brlek trenira s članom četvrtog ranga hrvatskog nogometa Kurilovcem. Međutim, čini se da tamo neće samo održavati formu već bi mogao i zaigrati. Prema pisanju lokalnog portala cityportal, Brleka je nakon nekoliko treninga zadesila upala slijepog crijeva, zbog čega je završio na operaciji i mogao bi ostati u četvrtoligašu dok se potpuno ne oporavi.

"Brlek je šogor našeg Dode Završkog, a budući da je trenutačno u potrazi za novim klubom, naravno da smo mu rado izašli u susret i dopustili da trenira s nama. Nažalost, nakon svega nekoliko treninga završio je na operaciji slijepog crijeva, od koje se i dalje oporavlja. S obzirom na sve, postoji mogućnost da odigra za nas barem dva mjeseca. Ako mu se ubrzo ne pojavi neka druga opcija, ostat će s nama", izjavio je trener Kurilovca Senad Harambašić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.