Prosvjedi pred stadionom uoči utakmice Izraela, mladić se ušuljao i vezao za stativu

Foto: Profimedia

UTAKMICA kvalifikacija za Euro 2025 za nogometašice između Škotske i Izraela u Glasgowu kasnila je 45 minuta jer se mladić s političkom porukom vezao za stativu jednog od golova na Hampden Parku.  

Ispred stadiona okupilo se nekoliko stotina prosvjednika koji su mahali palestinskim zastavama i nosili male lijesove, a jedan od njih prerušio se u stjuarda i neovlašteno ušao na stadion uoči utakmice koja se iz sigurnosnih razloga igrala pred praznim tribinama.

Mladić je zatim skinuo  bib i otkrio majicu s natpisom "crveni karton za Izrael" te se vezao za stativu i zaključao u znak protesta prema izraelskoj vojnoj operaciji u Gazi. Nakon što ga je konačno uspjela odvojiti od stative, policija je mladića izvela sa stadiona.

Utakmica je počela oko 45 minuta nakon predviđenog termina, a izraelske nogometašice također su izašle u majicama s vlastitom porukom "vratite ih kući", referirajući se na sedam mladih taokinja koje je Hamas oteo u listopadu prošle godine.

Zbog nedostatka gledatelja tijekom utakmice odjekivali su zvukovi prosvjednika koji su zviždali i koristili pirotehniku. Utakmica je završila pobjedom Škotske 4:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.