Protiv Malmoa za zaborav desetljeća punog prokletstva

DINAMO nakon 12 godina ponovo ima priliku igrati u skupini Lige prvaka. Posljednja prepreka je švedski Malmo, a prvi susret play-offa na rasporedu je večeras na Maksimiru u 20.45.

> Šveđani odgovorili Jurčiću: Ne bojimo se izgubiti, to je naša šansa

> Rasprodane sve ulaznice za Malmo!

> Ademiju pukla noga na treningu uoči Malmoa!

>̣ Pokrivač opet na Maksimiru: Nisam baš sanjao o povratku, ali to nije ni daleko od istine!

> Hoće li Dinamo proći kao Croatija?

> "Moramo zaustaviti Sammira, on je najopasniji igrač Dinama"

Uoči ovakvih utakmica treneri obično daju kurtoazne izjave poput "bit će teško, protivnik je dobar" jer time žele skinuti pritisak, no Kruno Jurčić je jučer išao u glavu: "Zaista ne vidim način kako nam Liga prvaka može pobjeći!"

Dinamov trener je jučer na presici bio poprilično samouvjeren, a večeras ćemo vidjeti je li imao pokriće za to. Njegov kolega na drugoj strani, trener Malmoa tvrdi da se njegovi igrači ne boje.

"Odigrali smo mnogo dobrih utakmica ove sezone, spremni smo i veselimo se utakmici. No, veseli se i Dinamo, oni možda i više od nas očekuju Ligu prvaka. To nam je zajednički san. Bit će nam teško sutra ovdje na Maksimiru, ali imamo samopouzdanja. Moramo dati zaista sve od sebe", rekao je trener Rikard Norling.

Stadion opet pun

Maksimir je nakon ljetnog šminkanja potpuno prilagođen Ligi prvaka i svugdje na stadionu se može osjetiti dašak elitnog klupskog natjecanja. Glavna tema su jučer bila ulaznice koje su planule za jedno popodne tako da će Maksimir večeras biti pun. Modri će tako u sve tri domaće europske utakmice napuniti stadion, a najzaslužnije za to su cijene karata koje su se prodavale po simboličnih kunu i dese kuna.

Celello u udarnih 11


U sastavu Dinama bi će jedna promjena u odnosu na dosadašnje europske utakmice. Umjesto Alispahića koji je slomio ruku, Kruno Jurčić se pomalo iznenađujuće odlučio za Calella. U prvih 11 i Rukavina koji je s nekoliko dobrih partija uspio izbaciti Beqiraja iz momčadi. Dinamov stožer ne može računati ni na Kramarića koji ima problema s trbušnim zidom, Ademija kojem je pukla noga na sinoćnjem treningu te Barbarića, Bišćana i Moralesa kojih nema već duže vremena.

Malmo bi trebao nastupiti u 4-4-1-1 sastavu, a Jurčić je rekao da se najviše pribojava njihovih špica Larssona i Wiltona te sjajnog ljevaka Durmaza. Dinamov trener ne očekuje da će gosti napadati, već da će stvoriti čvrsti blok i čekati kontru.

Put do play-offa Lige prvaka

Malmo se, kao i Dinamo, uključio u drugom pretkolu Lige prvaka. Tu su izbacili Havnar Boltfelag s Farskih Otoka s ne baš uvjerljiv 3:1 ukupno. Prvu su utakmicu dobili 2:0, a onda u gostima igrali 1:1. No. u trećem pretkolu su napravili veliko iznenađenje izbacivši Glasgow Rangers. U prvoj utakmici u Škotskoj su slavili 1:0, a kod kuće su remijem 1:1 osigurali izravan plasman u Europa ligu i borbu za Ligu prvaka. Dinamo je u drugom pretkolu kod kuće tukao azerbejdžanski Neftchi 3:0 nakon čega je u uzvratu odigrao 0:0. Nakon toga je dobio Helsinki, a prolazak dalje osigurao je u Finskoj. Jurčićevi igrači tamo su slavili 2:1 da bi na Maksimiru s 1:0 potvrdili prolazak.

MTK = Malmo?

Modri su posljednji put ligu prvaka igrali 1999. kada su nakon izbacivanja MTK-a dobili skupinu s Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom. Unatoč senzacionalnoj nuli na Old Traffordu završili su zadnji u skupini. Ove su sezone imali sreće kod ždrijeba (mogli su dobiti Genk, Sturm ili Viktoriju Plzen) pa se švedski prvak čini kao momčad preko koje se može do skupine Lige prvaka. Modrima bi to bio velika satisfakcija nakon svih nesreća koje su ih pratile posljednje deseteljeće u Europi.

Očekivani sastavi:

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez - Calello, Leko, Badelj, Sammir - Rukavina, Krstanović

Malmo: Melicharek - Halsti, Jansson, Andersson, Hamad - Mehmeti, Mutavdžić, Pekalski, Durmaz - Wilton - Larsson

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.