Prvi europski trijumf: Novo Vrijeme Apfel pobjedom debitiralo u Ligi prvaka

Foto: Matko Begović

HRVATSKI prvak u futsalu Novo Vrijeme Apfel pobjedom je nad finskim Kampuksen Dynamom sa 6:1 u Makarskoj započelo debitantski nastup u Glavnoj rundi Lige prvaka.

Presingom do pobjede

Ne dopuštajući lagano iznošenje lopte preko polovice, makarski je klub od samog početka visokim presingom stvarao mnogo problema finskom predstavniku. U jeku pritiska Novo Vrijeme Apfel povelo je golom Kazazića u 3. minuti. Gosti su izjednačili bez konkretnijih prigoda preko Intale u 8., no Babić je u 14. vratio prednost domaćinu. S rezultatom 2:1 otišlo se na odmor.

Babić je u 26. minuti ponovno zatresao mrežu Finaca i utakmica, igrana u punoj Gradskoj dvorani pred 1000 gledatelja, praktički je bila riješena.Konačno se prelomila kada su Finci zaigrali s vratarom-igračem sedam minuta prije kraja. Tada se Makaranima još više otvorilo – prvo je vratar Bašković pogodio s gola na gol, a onda su se u strijelce upisali i Brazilci Dudu i Lucas.

"Zaslužena pobjeda"

Makarani mogu biti prezadovoljni, a jedini je razlog za brigu Bajrušovićeva ozljeda u prvom poluvremenu (sudar s gostujućim vratarom) zbog koje do kraja utakmice više nije igrao.

"Naša je pobjeda zaslužena, iako rezultat nije realan. Presjekla nas je ozljeda Bajrušovića koja je malo otupjela naš napad, no skupili smo glave. S obzirom na situaciju s Bajrušovićem, odlučili smo riskirati s Lucasom koji vuče ozljedu. Razmišljamo o utakmici s Aktobeom u subotu i ne bi bilo dobro da Lucas taj susret dočeka bez ijedne odigrane minute", izjavio je trener Novog Vremena Apfel Teo Strunje po koncu utakmice.

Ponosni strijelac prvog pogotka bio je Vedran Kazazić.

"Prvi gol i povijesni u Ligi prvaka. Mojoj sreći nije bilo kraja! Dobro smo se pripremili, to je bio ključ. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja."

U četvrtak Makarani igraju protiv gruzijskog TMC Tbilisija (20:30), koji je u srijedu izgubio od Aktobea 6:2.

"Dynamo mi se čini kao taktički bolja momčad. Tbilisi je agresivan, igra „divlje“ i može biti nezgodan ako upadneš u njegov mlin. Treba ih primiriti i ne bi smjelo biti problema", istaknuo je Teo Strunje pred nastavak Glavne runde Lige prvaka.

Novo Vrijeme Apfel – Kampuksen Dynamo 6:1 (Kazazić 3', Babić 14', 26', Bašković 35', Dudu 35', Lucas 38' / Intala 8')

Novo Vrijeme Apfel: Bašković, Vuković, Lucas, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Kazazić, Buljan, Herceg, Musinov, Andrijašević, Nižetić, Eduardo, Babić.

Kampuksen Dynamo: Laitinen, Radin, Savalainen, Korpala, Muridiyazd, Korsunov, Kytala, Takala, Salpakari, Vidaković, Intala, Valkame.

Strijelci: 1:0 Kazazić (3), 1:1 Intalo (9), 2:1 Babić (14), 3:1 Babić (26), 4:1 Bašković (35), 5:1 Dudu (35), 6:1 Lucas (38).

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.