Prvi Gambijac u povijesti Hajduka komentirao dolazak Sanyanga s tri slova

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

ABDOULIE SANYANG (25) novi je igrač Hajduka. U splitski klub stiže iz Grenoblea, iz druge francuske lige, a potpisao je do ljeta 2027. godine. Gambijac se uklapa u profil igrača kakvog traži trener Gennaro Gattuso. Radi se o 173 cm visokom ljevonogom krilnom igraču, kojem je primarna pozicija na desnoj strani, ali je u karijeri odigrao i puno utakmica na lijevoj strani te u vrhu napada.

Sportski direktor Nikola Kalinić je rekao: "Abdoulie je profil invertiranog desnog krila, što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila."

Drugi Gambijac u prvoj momčadi Hajduka

Postao je prvi gambijski igrač u Hajduku nakon veznjaka Hamze Barryja (29), koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine i odigrao 133 utakmice te ostao u lijepom sjećanju navijača Bijelih. Barry je od odlaska iz Hajduka u kolovozu 2020. godine zbog raznih ozljeda dugo bio bez kluba. U ožujku 2022. godine se pridružio La Galaxyju, gdje je proveo pet mjeseci igrajući za drugu momčad. U kolovozu 2022. godine je otišao u danski Vejle gdje je i danas, a igra pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Preleca.

Sanyang je aktualni reprezentativac Gambije, za koju je nastupio u 15 utakmica većinom ulazeći s klupe, a posljednji nastup je imao pred malo više od mjesec dana u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo, kada je njegova reprezentacija slavila 5:1 protiv Sejšela. Zasad nema niti jedan gol ni asistenciju u nacionalnom dresu.

On i Barry su skupa igrali u osam utakmica za reprezentaciju Gambije, a zadnji put u siječnju ove godine protiv Senegala. Barry se nakon potpisa suigrača iz reprezentacije za Hajduk javio na Instagramu i prokomentirao njegov dolazak s tri slova HZV što dakako znači "Hajduk živi vječno".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.