"Prvi put plačem na konferenciji za medije. Ponašali su se prema meni kao da sam zla"

Foto: Screenshot

LAURA SIEGEMUND morala je proći kvalifikacije da bi se plasirala u glavni dio ždrijeba US Opena. Za protivnicu u 1. kolu imala je domaću predstavnicu i šestu nositeljicu Coco Gauf. Poražena je s 3:6, 6:2, 6:4, a na konferenciji za medije se rasplakala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUZE NJEMAČKE TENISAČICE

Nekoć najbolja tenisačica svijeta vratila se u meč nakon seta zaostatka i pobijedila 35-godišnju suparnicu u ogledu u kojem je, kako tvrdi poražena Njemica, svojim reakcijama i žaljenjem sucu natjerala publiku da se okrene protiv nje i počne joj zviždati. To ju je povrijedilo, rekla je u suzama na konferenciji za medije.

Kod prednosti 3:0 za Gauff u posljednjem setu dogodila se situacija o kojoj je Siegemund govorila. Amerikanki je zasmetalo što je, kako je ustvrdila, njena suparnica spora na svom servisu, ali i nespremna kad prima početni udarac te se počela žaliti. Gauff je smetalo što je Siegemund samo jednom zbog toga bila opomenuta. Publika je stala na stranu domaće tenisačice, odnosno negodovati protiv Njemice.

Siegemund: Samo sam bila spora

"Počeli su se prema meni ponašati kao da sam zla osoba. Imam 35 godina. Zašto igram tenis? Vjerojatno neću popraviti najbolji plasman koji sam imala u karijeri. Igram zbog ljudi, zbog natjecanja. Tijelo mi daje šansu da i dalje nastupam", rekla je nekoć 27., a danas 111. tenisačica svijeta i počela plakati:

"Mislim da je ovo prvi put da plačem na presici. Mi smo zabavljači, dugujemo to ljudima koji su skupo platili ulaznice i djeci koja nas gledaju. Na kraju dana ja se mogu pogledati u ogledalo i reći da sam svoj posao dobro odradila, ali i da nisam dobila ništa zauzvrat od ljudi. Možda ne baš ništa, ali sad mi to izgleda kao nula. Čak i manje jer su me tretirali kao prevaranticu, kao da radim nešto pogrešno, kao da se trudim prevarom doći do pobjede."

"Neki lome rekete, neki vrište, neki ružno gestikuliraju prema publici. Ja nisam ništa od toga napravila. Samo sam bila spora", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.