Prvi trener novog abaligaša iz Dubaija bit će Hrvat

Foto: Profimedia

PRVI trener novoga košarkaškoga kluba BC Dubaija, koji će se iduće sezone natjecati u ABA ligi s ciljem da postane euroligaš, bit će hrvatski stručnjak Jurica Golemac, objavio je poznati srpski agent Miško Ražnatović.

Golemac je 47-godišnji Zagrepčanin koji je karijeru započeo u Zrinjevcu, ali onda godinama igrao u Sloveniji, pa i za slovensku reprezentaciju na tri Eurobasketa. Od hrvatskih klubova još je igrao za Cibonu (2003./04.) i Zadar (2010.), a među brojnim europskim klubovima ističe se Panathinaikos.

Trenersku karijeru započeo je uz Slavena Rimca na klupi Ciboni te su u prvoj zajedničkoj sezoni senzacionalno osvojili ABA ligu. Samostalno je vodio slovenske Tajfun Šentjur, Koper Primorsku te tri godine Cedevitu Olimpiju, a u veljači ove godine preuzeo je izraelsku Hapoel Eilat.

Kroz ABA ligu do Eurolige

Dubai želi košarkaški klub u Euroligi, ali za to se prvo treba natjecati u jednoj od europskih liga. Članstvo u ABA ligi Dubai je navodno plati 2.5 milijuna eura, koji će biti raspodijeljeni među ostalim klubovima, te će svim klubovima pokrivati putne troškove.

Generalni menadžer i suvlasnik kluba iz UAE-a Dejan Kamenjašević nedavno je otkrio da će budžet momčadi u prvoj sezoni biti četiri milijuna eura, što je puno više od hrvatskih klubova, čiji ne dosežu ni milijun, ali ni polovica onoga čime raspolažu Crvena zvezda i Partizan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.