PSG ga Realu platio 25 milijuna eura, a sad je dvaput u šest mjeseci ispao iz lige

Foto: Profimedia

JESE RODRIGUEZ (30) je prije deset godina važio za igrača koji bi trebao biti budućnost španjolskog, ali i svjetskog nogometa. Kao klinac je počeo u mladim selekcijama Reala, da bi 2014. obukao i dres prve momčadi Kraljeva. Ovaj ofenzivac je za Real odigrao 94 utakmice i zabio je 18 golova uz 15 asistencija. Ima jednu La Ligu, jedan Kup kralja, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo i dvije Lige prvaka. 

Neloša statistika, no tada u konkurenciji Ronalda, Balea, Isca nije imao previše šanse da se izbori za minutažu i Real ga je u kolovozu 2018. prodao PSG-u za 25 milijuna eura. Tu je počeo Jeseov pad. Za Parižane je zabio samo dva gola, a većinu vremena je proveo po neuspješnim posudbama u Las Palmasu, Betisu, Stokeu i Sportingu.

Prije dvije godine, kad mu je istekao ugovor s PSG-om, ostao je bez kluba i probao je još jednom u Las Palmasu. Nije prošlo najbolje i potpisao je za turski Ankaragücü. Kako se ni tamo nije najbolje snašao, u veljači ove godine je prešao u Sampdoriju. Upisao je samo jedan gol uz jednu asistenciju, a momčad iz Genoe je ispala iz Serie A.

U rujnu je potpisao za novog člana brazilske prve lige Coritibu, a kako je i matematički postalo jasno kako klub neće moći osigurati opstanak u društvu najboljih, Jese je još jednom dobio raskid ugovora. U tri mjeseca je odigrao svega 90 minuta rascjepkanih na šest utakmica.

U svakoj od njih je ulazio s klupe, a gol je postigao samo Fluminenseu na Maracani. Kako je Coritiba ispala iz lige, uprava kluba je odlučila smanjiti troškove i riješila se svih igrača s najvećim primanjima. Jese je bio među prvima koji su otpali. Tek mu je 30 godina, ako se stvari poklope, Jese može još igrati na visokom nivou, no pitanje je samo gdje jer ga očito više nitko ne želi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.