Psihotest u Mađarskoj: Utakmica u kojoj sve ovisi o Dinamu

Foto: Cropix

IAKO je Gyor iznenadio Montepellier u prethodnoj rundi kvalifikacija i premda se radi o momčadi koja je 71 posto sastavljena od stranaca, jasno je da ishod večerašnje utakmice ovisi isključivo o igračima Dinama. I njihovoj psihološkoj spremi da već u prvom ogledu play offa Europa lige zakorače prema natjecanju u skupini. Bio bi to četvrti njihov uzastopni izlaz u ozbiljno euronatjecanje, a sve manje od toga bila bi, riječju, katastrofa.

Participacija u Europa ligi stalni je imperativ i novi Mamićev trener svjetskog glasa i istančanih profesionalnih manira toga je itekako svjestan. Svjesni su i Dinamovi igrači da u Mađarskoj nemaju prava na kiks i u susret s trećeplasiranom ekipom mađarskog prvenstva prošle sezone ulaze kao jasni favoriti. Da ne bi bilo zabune, Gyor je momčad koja može iznenaditi, ali Dinamo ima kvalitetu da spriječi takav razvoj događaja.

Ta kvaliteta nije isplivala protiv Sheriffa, Modri su ispali nakon tragikomične serije jedanaesteraca, a taj je susret, zajedno s varaždinskim remijem, službeno označio kraj mandata Velimira Zajeca. Neslužbeno, Mamić bi teže podnio da 30 tisuća ljudi na Zajecov poziv bodri Dinamo, i ujedno tjera bossa iz svetinje, nego što podnosi aktualni navijački bojkot. Ne bude li nepredviđenih situacija, Dinamo će i večeras na sjeveru Mađarske biti bez navijačke podrške.

Zbog Vahe Dinamo prate i BiH novinari

Bit će to dodatna psihotortura, jer u takvom ambijentu teško je zadržati pozitivan stav. Zato je tu Vahid Halilhodžić, čiju su strogoću Modri osjetili već na prvom treningu. Nije ih, doduše, ni odradio puno više uoči utakmice sezone, no Vaha zna kako će razdrmati momčad.

"Moramo svesti naše pogreške na minimum. Neke stvari vidjet će se večeras, no prvi opipljiv napredak očekujem za tri mjeseca", ističe Vaha zbog kojega su večeras do Gyora potegnuli i novinari iz BiH.

Federalna TV BiH prenosit će Dinamovu utakmicu, a isto želi i televizija Republike Srspke.

Dinamovci nisu previše studirali igru Gyora, sve bitno što trebaju znati Halilhodžić im je prenio po dolasku u susjedstvo. Možda im je napomenuo da je za Gyor ovo također utakmica sezone, da će ih na stadionu dočekati euforija. I da je gazda kluba, u slučaju pobjede nad Dinamom, obećao premije u visini do 15 tisuća eura po glavi. Najjača karika Gyora je vratar Stevanović, a naš Valentin Babić koji je pogotkom omogućio jedanaesterce protiv Francuza, zbog kartona neće istrčati na travnjak.

Mađari nemaju igrače Dinamove klase, i zato Modre u Mađarskoj čeka isključivo psihotest koji moraju odraditi najbolje što znaju.

Halilhodžić nije imao vremena za velike promjene, uvježbao je momčad u 4-2-3-1 formaciji s isturenim Antom Rukavinom. Ta momčad mora osigurati mir za nastavak sezone...

Gyor - Dinamo, 21.00

Očekivani sastavi:

Stevanović - Szabo, Feher, Đorđević, Totadze - Dinjar, Nicorec, Pilibaitis, Koltai - Aleksidze, Bougerra

Lončarić - Ibanez, Cufre, Bišćan, Vrsaljko - Badelj, Calello, Morales, Sammir, Etto - Rukavina

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.