LIGE PETICE

RAC: Barcelona hitno mora srezati plaće igrača, inače joj prijeti bankrot

Foto: EPA

KATALONSKI mediji posljednjih mjeseci detaljno prate i seciraju svaki događaj u Barceloni, a sve je počelo kad je Messi najavio da bi mogao napustiti klub.

Od toga trenutka Sport i Mundo Deportivo ne prestaju pretresati klub, a sada je i RAC1 izašao s velikom viješću o alarmantnom stanju u Barceloni.

Klubu prijeti bankrot

Taj medij danas je objavio kako Barcelona hitno mora srezati plaće za 190 milijuna eura, odnosno za 30% trenutnog iznosa. Ako to ne uspije učiniti do 5. studenog, mogla bi u siječnju završiti u bankrotu. 

Trenutno su u tijeku pregovori s igračima oko dodatnog smanjenja plaća, ali zasad se ne čini kao da će klub i igrači postići dogovor koji bi popravio situaciju.

Čeka se novi predsjednik

"Naš glavni problem je ekonomska slika kluba. Pandemija je jako udarila na naš klub. Ovisimo u turizmu, a njega nema. Moramo smisliti način da ovo prebrodimo, inače bi moglo biti svega", rekao je za RAC Carles Tusquets, jedan od direktora u klubu. 

Kao da problemi s financijama nisu dovoljni, Barcelona trenutno ima i krizu vodstva nakon odlaska Josepa Bartomeuea s mjesta predsjednika i čeka rezultate izbora za novog predsjednika koji neće biti održani do 2021. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.