Radulović okupio golobradu Cibonu: Stojim iza svakog imena koje sam doveo

NIKAD mlađa Cibona. Hrpa novih lica i golobradih mladića u ponedjeljak se po prvi put okupila pod Tornjem na startu priprema za novu sezonu. Nije bilo lako niti prisutnim novinarima koji su teško raspoznavali igrače. Dovoljno je reći da je 27-godišnji Rozić daleko najstariji igrač u momčadi. Među ostatkom teško je naći one koji su navršili 20.

> Što o novoj Ciboni misle kapetan Rozić i najzvučnije pojačanje Delaš?

> Vukovi ne žele Mrave u svom dvorištu: "Mogu igrati utakmice pod Tornjem, ali to je sve!"

I sam je Radulović vjerojatno svjestan koliko ga teška zadaća očekuje. Iako na prvi pogled rezultatskog imperativa nema, Cibona je Cibona i, ako njegov hrabri (ali i jedini mogući u ovakvoj financijskoj situaciji) plan ne uspije, malo tko će se sjetiti prosjeka godina...

"Ovo je potpuno nova momčad, a još nam trojica mladića nedostaju u kadru. No, iako su i Stipčević i Bogdanović i Pašalić vrlo bitni za igru moje momčadi, drago mi je da su s reprezentacijom. Svi što su došli su zdravi, najprije ćemo napraviti testiranja i preglede, a onda krećemo s pripremama. Jedva sam dočekao da sve krene. Svi prisutni igrači su produkt mojih želja i apsolutno stojim iza njih. Filipović i Smajlagić nisu pod ugovorom i oni su na probi", rekao je Radulović novinarima nakon što je odradio uvodni govor za igrače.

Traži se američka "dvojka"

Da bi cijela priča dobila smisao, još uvijek nedostaje prva violina momčadi - iskusni američki vođa.

"Istina je da radimo na američkom pojačanju, priča se zakoturala i sada je to s jedne strane blizu realizacije, a s druge nije. Bitno je dovesti pravog igrača, ali isto tako ne mogu opterećivati klub financijama u ovako teškoj situaciji. Najkasnije mjesec dana prije početka prvih utakmica želio bih vidjeti igrača s ugovorom. Naravno da bi bilo bolje da ide već s nama u Delnice, no i ovo je u redu", obašnjava trener Vukova.

Iako se govorilo o playju, dolaskom Stipčevića Radulović se okrenuo dvojci.

"Rok će biti naš prvi play, a Dragović će biti back up, tako da bih volio vidjeti prije dvojku nego jedinicu. Dvojku koja ipak može odigrati i playa po potrebi. Ne želim brzati s tom odlukom jer se radi o ključnom pitanju. Treba pogoditi kao što se prošle godine pogodilo s Gordonom. Onda će i priča s ostatkom mlade momčadi biti bolja."

Cibona zapravo i nema puno izbora, bez iskustva i kvalitete ostaje joj orijentacija na mladost, brzinu, snagu i agresivnost. Tako je to nekako zamislio i Radulović.

"Kompozicija momčadi nalaže da moramo igrati brzu i agresivnu košarku svih 40 minuta. To je moderno, tome sada svi teže i to je ono što ljudi vole gledati. Ne smijemo ipak bježati od rezultata. Mi smo Cibona. No, prvih par mjeseci treninzi će više biti usmjereni na razvoj igre, a manje na protivnike. Pokušat ću dići igrače pa maksimum očekujem negdje u prosincu", zaključio je Radulović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.