Rafael Nadal objavio da ide u mirovinu

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI tenisač Rafael Nadal (38) objavio je kraj teniske karijere. Umirovit će se na kraju aktualne sezone, a posljednji nastupi u karijeri bit će mu mečevi na Davis Cup turniru u Malagi koji se igraju u studenom. Odluku je objavio na društvenim mrežama.

"Pozdrav svima. Ovdje sam da vam javim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Realnost je da su to bile teške godine, posebno posljednje dvije, u kojima nisam mogao igrati bez limita. Očigledno je da je ovo za mene teška odluka. Razmišljanje o njoj mi je uzelo puno vremena, ali donio sam odluku", rekao je Nadal u videu.

Nadal je nastupio i na Igrama u Parizu gdje je ispao od Đokovića. I tada je, prije malo manje od tri mjeseca,najavio mogućnost oproštaja od aktivne karijere. ''Ovdje je sve posebno. Želio sam osvojiti zlato, o tome sam razmišljao svaki dan.

Puno sam radio na tome. Također, svaki dan razmišljam o tome je li ovo moj zadnji meč. Ja sam taj koji odlučuje, ali tko zna. Osjetim li da fizički ne mogu više, otići ću. I dalje uživam u tenisu", rekao je Nadal nakon meča.

Foto: EPA

Jedan od najboljih u povijesti

Nadal je osvojio 22 Grand Slam naslova. U 14 navrata slavio je na Roland Garrosu, gdje je apsolutni rekorder. Četiri puta podigao je trofej namijenjen osvajaču US Opena, a po dvije titule dodao je na Australian Openu i na Wimbledonu.

Tim uspjesima dodao je i zlatnu olimpijsku medalju 2008. i 36 naslova na turnirima iz serije Masters 1000 te je bio član španjolske Davis Cup momčadi koja je osvajala naslove 2004., 2008., 2009., 2011. i 2019. godine. Smatran je članom teniske "velike trojke", koju čini s Novakom Đokovićem i Rogerom Federerom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.