Rakitić: Čast mi je boriti se s Livajom

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

IVAN RAKITIĆ odigrao je u petak svoj prvi najveći derbi u hrvatskom nogometu i iz njega, s Hajdukovom momčadi, izašao kao pobjednik. Hajduk je, podsjetimo, gostovao kod Dinama u susretu 6. kola SuperSport HNL-a i slavio 1:0 golom Marka Livaje na asistenciju Dominika Prpića iz 70. minute. Rakitić je odigrao svih 90 minuta utakmice, a onda ju i prokomentirao.

"Sretan sam i ponosan. Borbena utakmica, takvu smo i očekivali. One imaju ono nešto zbog čega svi volimo igrati nogomet, nebitno je li u Hrvatskoj ili Španjolskoj. To su najljepše utakmice, a derbi se igra da se pobijedi. Sretni smo zbog tri boda s kojima idemo kući. To su važna tri boda, ali isto toliko ih moramo osvojiti i sljedeći tjedan. Danas ćemo se malo opustiti i biti veseli, a od sutra se pripremama za sljedeću utakmicu", rekao je.

Ono najvažnije napravio je Livaja, koji je Prpićevu loptu u padu smjestio iza Ivana Nevistića. Rakitić tvrdi da u vrhu Hajdukovog napada igra najbolji hrvatski napadač.

Rakitić: Bili smo prava momčad

"Znamo koliko nam znači Marko Livaja. Uvijek mu govorim da ostane gore, da se ne troši bez veze, da ćemo se mi trošiti za njega ako će to biti potrebno. Pokazao je svoju kvalitetu. Za mene je on najbolji hrvatski napadač. Sretan sam što je s nama, što imam tu čast da se s njim borim", naglasio je bivši kapetan Seville i legenda Barcelone.

Pobjeda Hajduka dolazi u tjednu u kojem je klub smijenio Nikolu Kalinića s mjesta sportskog direktora i održanih presica u kojima su prvo Kalinić, a onda i predsjednik kluba Ivan Bilić iznijeli svoje stavove o tome. Oni su oprečni i izazvali su podjelu mišljenja kod navijača nakon što se diskutiralo o tome tko zaista vodi klub i kakva je situacija u njemu.

"Ne možemo utjecati na ono što se događa oko nas. Za nas je najvažnije da budemo spremni, mirni i da znamo što treba raditi na terenu. Trener sve drži pod kontrolom, mi pratimo ono što pripremi prije utakmice. U ovom derbiju bili smo, više nego ikad, prava momčad", zaključio je Rakitić.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.