Rakitić: Ne znam hoću li nakon SP-a više igrati za Hrvatsku

Foto: Pixsell (Goran Stanzl)

PRVENSTVO u Rusiji posljednja je šansa Modrićeve generacije da napravi rezultat sukladan svojoj kvaliteti. 

>> Zadnja šansa: Hoće li generacija koja je morala biti velika, to postati na svom kraju?

Predvodnici poput Danijela Subašića (33) i Luke Modrića (32) te Vedrana Ćorluke (32) i Marija Mandžukića (32) svrstavaju se u red senatora, kao i Ivan Rakitić (30) koji je po godinama i stažu jedan od starijih reprezentativaca. 

"Nastup u Rusiji mogao bi biti moj posljednji nastup za hrvatsku reprezentaciju glede velikih natjecanja. U reprezentaciji sam 11 godina. Želim vidjeti što će se dogoditi kako bih donio odluku. Ne znam hoću li nastaviti. Moja je želja uvijek bila maksimalna jer braniti nacionalne boje čini me ponosnim. Odluku ću donijeti nakon Rusije", tajanstveno je za španjolske medije poručio Ivan Rakitić.

Pod zastavom hrvatske reprezentacije debitirao je s 19 godina pod vodstvom tadašnjeg izbornika Slavena Bilića u rujnu 2007. godine protiv Estonije u sklopu europskih kvalifikacija. U dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri ubilježio je 91 nastup, kao i 14 pogodaka. Nastupao je na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. te Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. i Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine. Sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Pred početak SP-a istaknuo je adute hrvatske selekcije u razgovoru za Marcu. 

"Imamo kvalitetne igrače koji nastupaju za važne klubove. U savršenim smo godinama. Izborniku Zlatku Daliću važan je dijalog. Blizak je igračima s kojim konstantno komunicira. Ima jasne i kvalitetne ideje. Uvjeren sam kako će Ante Rebić biti otkriće Svjetskog prvenstva", rekao je potentni veznjak u zenitu svoje karijere.

Istaknuo je kako ga raduje susret s Lionelom Messijem, dugogodišnjim suigračem s kojim u Barceloni hara Španjolskom i Europom. Nakon prvog ogleda s Nigerijom (16. lipnja) te prije trećeg susreta s Islandom (26. lipnja), Hrvatska će se sučeliti s Argentinom (21. lipnja)

"Nitko nije pronašao formulu kako protiv Lionela Messija. Nitko. Treba uživati u ogledu s Argentinom i ogledu protiv najboljeg igrača svijeta. Posebno je natjecati se protiv Lionela Messija, ali i on zna da smo željni pobjede protiv njega", izjavio je Ivan Rakitić i naglasio kako španjolsku selekciju smatra favoritom nadolazećeg Mundijala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.