Rangers prodao hrvatskog napadača. Posljednjim potezom u klubu pokazao veličinu

Foto: Profimedia

ANTONIO MIRKO ČOLAK novi je nogometaš talijanskog drugoligaša Parme. Transfer je potvrdio njegov dosadašnji klub Glasgow Rangers. 

Parma će 29-godišnjeg napadača platiti oko tri milijuna eura, pola milijuna više nego što su ga Rangersi platili. Čolak je potpisao trogodišnji ugovor i prema njemu će zarađivati 750 tisuća eura godišnje neto. 

Čolak je prošlog ljeta stigao u Glasgow i bio hit-igrač na startu sezone. Samo u kolovozu zabio je sedam pogodaka u svim natjecanjima, a u rujnu i listopadu postigao ih je još toliko. Međutim, tijekom pauze za Svjetsko prvenstvo, za koje je ostao samo na Dalićevom pretpozivu, Čolak je zaradio ozljedu. Oporavio se krajem siječnja, ali Alfredo Morelos izgurao ga je iz prvih 11 pa je hrvatski napadač u 2023. zabio samo tri gola.

Ranije je igrao za Rijeku, Malmö, PAOK, Lechiju, Darmstadt, Kaiserslautern, Ingolstadt i Nürnberg. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

"Pokazao je kakva je klasa od čovjeka"

Na odlasku iz Glasgowa razgovarao je sa svima u klubu i zahvalio im se. 

"Razgovarali smo na kraju sezone o njemu, budućnosti momčadi, njegovoj obitelji... I odlučili da je najbolje da ovog ljeta promijeni klub. Na kraju je izdvojio vrijeme i odradio razgovor sa stručnim stožerom i suigračima u Njemačkoj kako bi se oprostio i zahvalio svima. To pokazuje kakva je klasa od čovjeka", rekao je trener Glasgowa Michael Beale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.