Ranteš: Meni je sad cijeli svijet stao

Foto: EPA

MARIN RANTEŠ nije se uspio kvalificirati u finale BMX Freestylea na Olimpijskim igrama. Hrvatskom biciklistu presudio je pad prilikom jednog trika u drugoj od dvije vožnje, što mu je značajno narušilo ocjenu te se nije uspio smjestiti među prvih devet od 12 biciklista u kvalifikacijama.

"Moji dojmovi, ne znam što misliti, nije mi jasno da sam pao na najlakšem triku, ali dešava se svima, pa i meni", rekao je Ranteš za HRT pa komentirao prvu vožnju:

"U njoj sam napravio sve što sam isplanirao, ocjene su bile dovoljne za prolazak. U drugoj je bio cilj napraviti identično sve, napraviti jedan trik pred kraj, čisto da dobijem malo više, ali taj pad je sve pokvario. Poslije njega sam napravio trikove koja sam htio sačuvati sutra za finale, ali znao sam da nije dovoljno za dalje."

"Svijet mi je stao"

Na pitanje kakva je konkurencija, Ranteš je rekao: "Jaka, vidi se po meni, jedna mala greška te košta finala. Ovo je veliki doživljaj, ali meni je sad cijeli svijet stao. Za četiri godine je Los Angeles, još sam mlad. Najgora su ova dva sata nakon ovakve vožnje."

Ranteš je prije pada odradio dobru prvu vožnju s ocjenom od 85.19, a da je takav rezultat ponovio i u drugoj, plasirao bi se u finale. Zbog pada je u drugoj dobio samo 67.40. BMX Freestyle je natjecanje koje se održava u biciklističkom parku, a cilj natjecatelja je izvesti što je više trikova u 60 sekundi. Suci zatim boduju trikove prema njihovoj težini, visini skoka i kreativnosti te stilu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.