Raširio ruke i nije se prestao smijati. Ovako je Tolić doživio debi u Ligi prvaka

Screenshot: Arena Sport

AKTUALNI prvak Slovačke, Slovan iz Bratislave, teško je stradao u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka. Na gostovanju kod škotskog Celtica Slovan je poražen s uvjerljivih 5:1. Bila je to ujedno prva utakmica u Ligi prvaka za hrvatskog ofenzivca Marka Tolića (28).

Koliko mu je značilo što može debitirati u elitnom klupskom natjecanju svjedoči snimka s otvaranja susreta. Nogometaši su uz prepoznatljivu himnu Lige prvaka izlazili na travnjak, a Tolić je raširio ruke i imao velik osmijeh na licu. Kada su stali u liniju, Tolić je i dalje bio oduševljen, što možete vidjeti ispod.

Champions League anthem drowned out at Celtic Park for Celtic’s opener
byu/Chelseatilidie insoccer

VIDEO: Arena Sport

Tolić asistirao u debiju u Ligi prvaka

Na njegovu i žalost igrača te navijača Slovana Škoti su na Celtic Parku nemilosrdno punili njihovu mrežu. Po jedan pogodak zabili su im Liam Scales u 17., Kyogo Furuhashi u 47., Arne Engels u 56., Daizen Maeda u 70. i Adam Idah u 86. minuti.

Poraz gostiju ublažio je Kevin Wimmer u 60. minuti. Austrijskom beku asistirao je upravo Tolić, Slovanova desetka. Bivši igrač Lokomotive i Dinama vanjskim dijelom kopačke odložio je loptu za Wimmera, a on je fantastično naciljao i zabio prvi gol Slovana u Ligi prvaka. 

Tolić ima 62 nastupa za Dinamo i 55 za Slovan

Tolić je kao dječak krenuo u Dinamovoj nogometnoj školi, a okolni put do njegove prve momčadi vodio ga je preko Sesveta, Gorice, Hrvatskog dragovoljca, Lučkog i Lokomotive. Za Dinamo je prvi put igrao 2020. godine. Skupio je 62 nastupa za prvu momčad te zabio sedam golova, ali nikad nije bio u prvom planu.

Uslijedile su posudbe u Maribor, a onda i u Slovan, koji ga je ove godine otkupio za milijun eura. U slovačkom klubu dosad ima 55 nastupa, 16 pogodaka i 11 asistencija. Ugovor mu vrijedi do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.2 milijuna eura. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.