Raspad CS:GO tima Immortals, od finala Majora do potpunog rasula u svega par mjeseci

Foto: DreamHack

Immortals je mlada američka esport organizacija, koja u je u nešto više od dvije godine uspjela ostvariti velike rezultate u  nekoliko različitih esportova. Međutim, njihova CS:GO ekipa koja je igrala finale posljednjeg Majora u Krakovu sada  je pred raspadom, a razlozi su nevjerojatni.

>>Immortalsi predali prvu mapu jer su noć prije tulumarili? Danski North osvojio DreamHack Montreal

>>Novo ime na svjetskoj Dota 2 sceni, Immortals ulazi utrku za Aegis
 
Nova CS:GO sezona tek je počela, a jedan od timova koji se trebao potpuno etablirati upravo u novoj sezoni umjesto toga se raspada. CS:GO tim Immortalsa nedavno je dvaput zakasnio na mečeve na turniru DreamHack u Montrealu zbog čega su u finalu kažnjeni gubitkom prve mape.  Iako je takav neprofesionalan čin dovoljan da se igrače na neki način kazni ili suspendira, to dijelu Immortalsa nije bilo dovoljno pa su otišli i korak dalje.
 
Igrač Counter Logic Gaminga, Pujan "FNS" Mehta je potom satirično Tweetao kako su oni izgubili polufinalne od Immortalsa čija su tri igrača bila mamurna, pošto su ista trojica zakasnila i na taj meč zbog čega mu je Vito "kNgV-" Giuseppe, jedan od trojice, otvoreno zaprijetio smrću. Kako navodi dio prisutnih na samom događaju, navodno ga je i tražio po hotelu, ali na sreću nisu se vidjeli. 
 
 
Kasnije je FNS potvrdio kako se Tweetom našalio na vlastiti račun, kako ne bi mogli pobijediti Immortalse niti u situaciji kada su im trojica igrača mamurna, a naknadno se i službeno ispričao za cijelu situaciju. Bez obzira na to što je FNS mislio ili želio postići, prijetnju smrću sigurno nije zaslužio. S nekim stvarima jednostavno nema zajebancije.
 
Zbog vlastite gluposti kNgV je suspendiran iz tima, a nakon toga navodno i braća Lucas "LUCAS1" i Henrique "HEN1" Teles žele napustiti tim jer bi radije igrali s bivšim suigračem u novom timu nego ostali u Immortalsima  s Lucasom "steelom" Lopesom i Ricardom "boltzom" Prassom.
 
Immortalsi su jedna od dvije brazilske CS:GO ekipe koje se trenutno nalaze među najboljih deset na svijetu, a napuste li braća LUCAS1 i HEN1 tim to će vjerojatno značiti kraj. I ranije se spominjalo kako postoje neki drugi razlozi za kašnjenje trojca na meč te da su tim putem pokušali poručiti nešto organizaciji za koji igraju kao i suigračima. 
 
Posebno je zanimljivo što se cijela priča odvija na početku nove sezone. Do prije mjesec dana mogli su napraviti izmjene u postavi i s novim sastavom ući u novu sezonu. Ovako tim već ima raspored natjecanja na kojima su potvrdili nastupe, a novonastala situacije dodatno će to zakomplicirati stvari. 
 

 
Raspadi i stvaranja timova u svijetu esporta i dalje je podosta kaotično. Mladi igrači koji dobivaju priliku ponekad zaborave vlastite snove i želje, priče kako bi dali sve na svijetu da mogu igrati na najvećim esport pozornicama na svijetu, ali ubrzo se na to isto naviknu i postaju zvijezde. Barem u vlastitim glavama. Nepromišljenim potezima kompromitiraju sebe, ali i organizacije koje predstavljaju kao i suigrače u timu. To je problem koji će se u esportu morati riješiti  jer to nije profesionalno ponašanje igrača, koji sebe smatraju profesionalcima i zvijezdama. 
 
Napuste li Immortalse kNgV, LUCAS1 i HEN1, organizacija će ostati bez statusa legende za idući CS:GO Major, što znači da neće imati osiguran nastup već će ga trebati izboriti kroz kvalifikacije. Upravo osigurana mjesta i nastupi na takvim turnirima i u takvim ligama stvaraju vrijednost organizacije. Navedimo samo kako mjesto u američkom League of Legends Championship Seriesu vrijedi više od 10 milijuna dolara. CS:GO esport je nešto drugačije koncipiran, ali osiguran nastup na jednom od tri najveća turnira u godini zaista znači puno. 
 
Hoće li Immortalsi odlučiti pustiti braću koja navodno želi otići to ćemo još vidjeti. Bez obzira na sve, za nešto što se činilo da je nepromišljen potez vruće glave, sada je dovelo jedan od najboljih CS:GO timova pred raspad. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.