Real dovodi "novog Ozila". Platit će i više nego treba kako bi ga oteo Barci

Foto: EPA

PREMA pisanju više izvora, Real Madrid je na korak od dovođenja Arde Gulera, jednog od najvećih talenata na svijetu. Osamnaestogodišnji ofenzivni veznjak Fenerbahčea i Turske reprezentacije trebao bi uskoro postati član kraljevskog kluba koji se nada povratku na vrh španjolskog i europskog nogometa.

The Athletic piše da je Guler imao ozbiljnu ponudu Barcelone, koju je potvrdio i predsjednik Blaugrane Joan Laporta, ali je odlučio otići u najvećeg rivala. Očekuje se da će do kraja tjedna sve biti gotovo i da će se pridružiti momčadi na pripremama za novu sezonu.

Real će platiti i više nego treba

Guler ima ugovor s Fenerbahčeom do ljeta 2025. godine u koji je uključena i odštetna klauzula od 17.5 milijuna eura. Real je spreman platiti čak i više od toga, samo kako bi pregovori prošli glatko te se očekuje da će kroz bonuse vrijednost transfera biti nešto veća od 20 milijuna eura. Turski velikan će u ugovor uključiti i klauzulu o pravu na 20% odštete od njegovog idućeg transfera.

Prema pisanju Athletica, Guler je točno profil igrača koji paše novoj Realovoj transfer politici. Mlad je, talentiran i dolazi uz razumnu cijenu. Guler ia sebe ima odličnu sezonu. U 20 prvenstvenih nastupa imao je četiri gola i četiri asistencije te je zaradio nominaciju za Tuttosportovu nagradu Golden Boy za najboljeg mladog igrača na svijetu, a zbog stila igre ga zovu novim Ozilom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.