Real ga je doveo da naslijedi Modrića. Sad razočaran traži bijeg iz Madrida

Foto: EPA

U LJETO prošle godine Arda Güler stigao je u Real Madrid u transferu koji službeno vrijedi 20 milijuna eura. Odmah je bio označen kao igrač koji će imati veliku ulogu u budućnosti, kao playmaker koji će naslijediti Luku Modrića. Danas je turski veznjak sve dalje od takvih definicija.

Ardin djed lani je bio potvrdio za turski medij Demirören Haber Ajansı da je njegov unuk već bio u kontaktu s Modrićem i dodao: "Modrić je nazvao mog unuka i rekao da će se umiroviti za godinu dana i ostaviti mu broj 10 u Realu." Modrić se nije umirovio, u ovoj sezoni igra i više nego u prošloj, a Güler ne dobiva pravu priliku.

Mogao je otići u klub u kojem bi imao veću minutažu

Njegov status u Real Madridu analizira Marca, koja piše da je mladi veznjak odlučio ostati u klubu iako je interes za njegove usluge pokazalo više klubova u ljetnom prijelaznom roku. Jedan od njih bio je i klub iz kojeg je došao. Fenerbahčeov trener Jose Mourinho osobno je zvao Madrid kako bi ga doveo na posudbu, no posao nije realiziran.

Očekivalo se, a tako je govorio i Realov trener Carlo Ancelotti, da će Güler imati veću ulogu, posebice nakon što je zablistao u završnici sezone s pet golova u pet utakmica. Ipak, u ovoj je sezoni na tek 292 odigrane minute kroz 11 utakmica.

Sve je na Realu

Sada su se u priči ponovno pojavili klubovi koji bi voljeli Gülera odvesti iz Madrida, a Caught Offside piše da se i njemu ide. Englezi navode da je turski veznjak izrazito razočaran tretmanom koji ima te da se i sam nudi klubovima.

Dva kluba koja se sve češće povezuju s njim su Arsenal i Liverpool. Oba engleska kluba žele ga dovesti u trajnom transferu, kao dio dugoročnog projekta. Englezi navode da će njihovi prvoligaši sigurno poslati ponude već na zimu, a hoće li Real razmotriti da ih prihvati, to je nepoznanica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.