Real priprema posebnu taktiku za derbi. Španjolci pišu što to znači za Modrića

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ trebao bi biti starter u madridskom derbiju u nedjelju, najavljuju španjolski mediji. Zbog problema koje ima s ozljedama, ali i kao odgovor na taktiku Diega Simeonea, Realov trener Carlo Ancelotti za susret protiv Atletica trebao bi prvi put ove sezone na teren poslati momčad u formaciji 4-4-2, s kapetanom Modrićem od prve minute.

Najveći razlog mijenjanju formacije iz za Real uobičajenijih 4-3-3 ili 4-2-3-1 je ozljeda Kyliana Mbappea zbog koje neće nastupiti u nedjeljnom derbiju. Španjolski izvjestitelji pišu da se formacija 4-4-2 uvježbavala na zadnjim Realovim treninzima i da je Ancelottijev cilj balans u veznom redu.

Oduševljava fizičkom spremnošću

Tu bi trebao pomoći Modrić. Njegovu poziciju jača i činjenica da je Eduardo Camavinga zbog ozljede i dalje nedostupan za rotaciju u Realovoj momčadi, ali i fizička spremnost koja oduševljava španjolske medije. Podsjeća se da je Modrić u rujnu proslavio 39. rođendan, ali da ne posustaje ni u klubu ni u hrvatskoj reprezentaciji. 

Navodi se i da je Modrić igrač koji zna i može držati loptu, ali i odigrati dobru obrambenu ulogu te da bi upravo on trebao popuniti vezni red u kojem se očekuju i Jude Bellingham, Fede Valverde i Aurelien Tchouameni. U vrhu napada trebali bi biti Vinicius Junior i Rodrygo.

Bude li Modrić igrao od prve minute, bit će mu to četvrti start u Realovoj postavi ove sezone. U prošloj mu je za to trebalo 13 utakmica, u ovoj ih je odigrao devet.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.