Real se sastao s agentima igrača koji je zaludio Europu

Foto: Profimedia

REAL MADRID, Liverpool, PSG i Manchester United žele Lenyja Yora (18), objavio je talijanski stručnjak za nogometne transfere Gianluca Di Marzio krajem svibnja. Proteklih su tjedana nastavile izlaziti glasine o mladom francuskom stoperu koji je prošao Lilleovu akademiju, s time da se najčešće povezuje s madridskim klubom.

Da zaista postoji interes Madriđana, potvrđuje informacija španjolskog novinara Marija Cortegana. Dopisnik uglednog The Athletica tvrdi da su se Yorovi agenti protekli tjedan susreli s predstavnicima Reala. Naravno, to ne znači da je transfer pred završetkom, no svakako upućuje na to da bi u budućnost mogao biti.

Španjolski mediji pišu da Yorov dolazak u Real ovisi o odlasku ili ostanku kapetana Nacha Fernandeza, kojem je istekao ugovor i koji se povezuje s klubovima iz Saudijske Arabije. Uz Nacha, Real na stoperskoj poziciji ima Edera Militaa, Antonija Rüdigera i Davida Alabu.

Transfermarkt: Yoro vrijedi 50 milijuna eura

Iako je Yoro nedavno postao punoljetan, donedavni trener Lillea Paulo Fonseca ukazao mu je povjerenje i prošle ga sezone pretvorio u prvotimca. Odigrao je 44 utakmice u svim natjecanjima te je s Lilleom osvojio četvrto mjesto u francuskom prvenstvu.

Postigao je i tri pogotka, od kojih je jedan zabio Rijeci u pobjedi 2:1 u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Dosad nije debitirao za A reprezentaciju Francuske, već nastupa za njezine mlađe selekcije.

Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, navodi da Yoro vrijedi 50 milijuna eura. Di Marzio je bio napomenuo da je u pitanju jedan od najtraženijih nogometaša u Europi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.