Real zbog agenta odustao od tinejdžera koji je ispisao povijest. Sada će u Barcelonu?

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA Marca piše kako je Real Madrid odustao od dovođenja 17-godišnjeg Argentinca Franca Mastantuona, ofenzivca tamošnjeg velikana River Platea, koji se već sa 16 godina probio u prvu ekipu i počeo skupljati seniorske minute, a nedavno je postao i najmlađi strijelac u povijesti kluba.

Razlog tome je što je Real nezadovoljan medijskim istupima Mastantuonovog agenta, koji je javno govorio o interesu Kraljevskog kluba. U Madridu smatraju kako je cilj tih istupa nabijanje cijene igrače, a Real se u poslovima dovođenja mladih igrača drži principa djelovanja u tišini.

Marca piše kako su se sada u utrku za igrača koji prema Transfermarktu vrijedi 10 milijuna eura uključili Barcelona i Manchester United. Mastantuono je samo najnoviji u nizu talenata iz Riverove škole nogometa koji privlače pažnju najboljih klubova na svijetu. Početkom godine je transfer u Manchester City težak 18.5 milijuna eura ostvario dvije godine stariji Claudio Echeverri, koji je također poput Mastantuona ofenzivni veznjak.

Klauzula od 30 milijuna

Echeverri će ostati na posudbi u River Plateu cijelu 2024. godinu, odnosno cijelu aktualnu sezonu južnoameričkog nogometa. Nakon toga postoji mogućnost da ode na posudbu u Gironu, Cityjev partnerski klub s istom vlasničkom strukturom.

Izvjesno je kako će Mastantuono biti značajno skuplji od svojeg suigrača Echeverrija. Njegova otkupna klauzula trenutačno iznosi 30 milijuna eura. Visok je 180 centimetara, ljevak je i uglavnom igra desno krilo ili desetku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.