Reić očitao bukvicu Funcutima zbog Torcidinog nedjela pa se ispričao navijačima Šibenika

NOVINARSKI doajen i multipraktik je u nedjeljenom izdanju Slobodne Dalmacije održao moralku šibenskim Funcutima jer je nepromišljeno zaključio da je transparent "Mi smo Šibenik, vi ste kurac" djelo navijača domaćina proteklog dalmatinskog derbija.

Reić inače voli držati lekcije navijačima u koje se razumije kao Marica u krivi ud s navedenog transparenta pa je i ovaj put docirao Funcutima kako sramote svoj grad, zanemarujući pri tome sitnicu: transparent o kojemu je riječ (okružen nazivima šibenskih kvartova) i koji je toliko zasmetao čovjeku za sve Hajdukove uprave i režime, podignut je na istočnoj tribini Šubićevca, gdje se tradicionalno nalaze navijači Hajduka.

Reiću to nije zasmetalo da napadne Funcute iako je poruka izvješena među stotinama Hajdukovih dresova i šalova, a njome su navijači Hajduka iz Šibenika dali svoj obol prepucavanju starom koliko i HNL: Šibenčani stalno tvrde da ljudi iz grada navijaju za Šibenik, dok navijači Hajduka mogu biti samo "Vlaji", odnosno stanovnici iz šibenskog zaleđa.

Ovime su, dakle, fetivi Šibenčani željeli poručiti kako su oni i pravi hajdukovci kao i Reić, koji se pokazao prilično neupućenim za jednu novinarsku instituciju, ali se barem iskupio: "Transparent su, na sreću ipak nakratko, izvjesili navijači Hajduka iz Šibenika. Oni su zapravo, na neki način, pljunuli na svoj grad. Što se tiče neukusnog transparenta, evidentno je da ne ide na dušu Funcuta, već dijela šibenskih pripadnika Torcide."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.