Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog izbornika

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine dobila je novog izbornika. Bugarskog stručnjaka i nekadašnjeg Dinamovog trenera Ivajla Peteva na klupi je naslijedio iskusni bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić. Potvrđeno je to na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. Hadžibegić je već ranije bio na izbornik Bosne i Hercegovine, a posljednji angažman kao izbornik imao je u reprezentaciji Crne Gore. Posljednji trenerski posao radio je u alžirskom Algeru.

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH imao je od ožujka do listopada 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza. Momčad je tada vodio kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2000.

Debi protiv Islanda

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine Hadžibegić, reprezentativac nekadašnje Jugoslavije, i njegovi pomoćnici će vrlo vjerojatno započeti natjecateljskom, a ne prijateljskom utakmicom. Trebali bi debitirati 23. ožujka domaćom utakmicom kvalifikacija protiv Islanda, a tri dana potom voditi momčad u Slovačkoj.

Petev je bio izbornik Bosne i Hercegovine od siječnja 2021. godine. S reprezentacijom je u 20 utakmica uz ostvario učinak od šest pobjeda te po sedam poraza i remija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.