Reprezentativac Albanije suspendiran zbog vrijeđanja Srba i Makedonaca

Foto: Profimedia

MIRLIND DAKU (26), napadač Albanije rođen na Kosovu, pokrenuo je skandiranje "Pi*ka im materina, Srbima i Makedoncima", nakon čega je odložio megafon i krenuo prema centru terena poslije utakmice Hrvatske i Albanije (2:2) u drugom kolu Eura. UEFA je sada službeno objavila da je bivši igrač Osijeka suspendiran dvije utakmice.

"Prije svega želim zahvaliti onima koji su nas podržavali i u dobrim i u lošim vremenima. Samo oni koji su na terenu znaju kakve emocije osjećate i kakav je osjećaj kada igrate za reprezentaciju s našim motom Albanija bez granica. Ako sam nekoga uvrijedio nakon utakmice s Hrvatskom, molim za oprost", pisao je prije koji dan Daku na društvenim mrežama.

Kaznio ga i klub

Uz Dakua kažnjen je i Albanski nogometni savez s 2500 eura za nedozvoljenu uporabu pirotehničkih sredstava među navijačima, s 20.000 eura za utrčavanje navijača u teren i dodatnih 25.000 eura za "prenošenje provokativnih poruka neprimjerenih sportskom događaju." Dakle, ukupno 47.500 eura.

 U objašnjenju stoji da je Daku dobio kaznu "zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, zbog korištenja sportskih događaja za manifestacije nesportskog karaktera i zbog dovođenja na loš glas nogometa kao sporta." 

Daku je igrač Rubina iz Kazana, koji ga je također kaznio. Ruski klub najavio je "financijske i disciplinarne sankcije." Iz Rubina su rekli da u njihovoj svlačionici nema mjesta mržnji jer je to klub u kojem igraju igrači više nacionalnosti i rasa. Daku je bivši član Osijeka gdje je igrao za drugu ekipu, a bio je i na posudbama u Kukësiju, Ballkaniju i Muri. Osijek ga je prošlog ljeta prodao Rubinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.