Reprezentativac BiH odigrao partiju života protiv Jokića. Srbin imao bizarne brojke

Foto: Profimedia

LUKA GARZA (25), centar Minnesote te dijete Amerikanca i Bosanke, koje od prije tri godine igra za reprezentaciju BiH, odigrao je partiju karijere. Doduše, Garza je to uspio u meču NBA predsezone, ali vrijedi istaknuti da je u porazu od Denvera (126:132), jedne od najjačih momčadi, te MVP-ja najjače lige, za 33 minute u igri postigao 29 poena (šut iz igre 11/17) uz devet skokova. 

Utakmica igrača s prostora bivše Juge

Na utakmici u kojoj je najbolji strijelac bio Julian Strawther iz Nuggetsa s 33 poena uz šut iz igre 8/13, a trice 5/8, istaknuli su se igrači s prostora bivše Jugoslavije. Uz spomenutog Garzu, na suprotnoj strani bio je jako dobar Dario Šarić. Kapetan Hrvatske je za 15 minuta postigao 13 poena uz pet skokova. 

Jako zanimljiv nastup i brojke imao je Nikola Jokić, aktualni MVP najjače lige i po mnogima najbolji košarkaš svijeta. Poznat po efikasnosti i velikom broju šuteva, Jokić se ovaj put podredio momčadi. Pucao je samo pet puta, od toga pogodio dva za ukupno tek 4 poena za 28 minuta u igri. No učinak u ostalim ključnim kategorijama bio mu je sjajan: po sedam skokova i asistencija, tri ukradene lopte i jedna blokada. 

Jokićeva statistika s poluvremena je viralna

Viralna je Jokićeva statistika s poluvremena zato što sjajno pokazuje koliko puno utječe na igru i rezultat, čak i kada uopće ne zabije. Na polovici utakmice u koloni poena imao je nulu, ali i šest skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte, što je bilo dovoljno za indeks od +17!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.