Rijeka dovela igrača iz 3. američke lige: "Klub je pored mora i ostvaren mi je san"

Foto: HNK Rijeka

STEVEN JUNCAJ je novi igrač Rijeke. Dolazi iz SAD-a, igrao je u Nizozemskoj i Švicarskoj, lani je igrao u slovenskoj ligi za Goricu, a sad je potpisao dvogodišnji ugovor s Rijekom. Riječ je o 25-godišnjem lijevom krilu koje po potrebi može odigrati i na desnoj strani.

"Ovo je za mene ostvarenje sna, otkad sam bio malo dijete htio sam igrati u Rijeci i nisam mogao zamisliti da će poslati realnost", rekao je za Rijekinu stranicu pa dodao:

"Moj otac je iz Crne Gore, odrastao je prateći jugoslavensku ligu. Poznavali smo hrvatske momčadi, Rijeka je bila jedna od njih. Bio sam opsjednut Rijekom jer to je klub pored mora i uvijek sam govorio ocu - zamisli da jedan dan mogu tamo igrati, to bi bilo sjajno."

Igrao je u američkoj trećoj ligi

Juncaj prema Transfermarktu vrijedi 100 tisuća eura, a ima američku i albansku putovnicu. Rođen je u Michiganu, a u Rijeku stiže kao slobodan igrač. U karijeri je bio član Vitteseove i Zürichove mlade momčadi, a 2020. je igrao za američkog trećeligaša Michigan Starse.

Iz tog je kluba u siječnju ove godine došao u slovensku Goricu, gdje se zadržao pet mjeseci. Za Michigan je u 54 utakmice zabio osam golova te 11 puta asistirao, a za Goricu je u 12 nastupa imao jednu asistenciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.