Rijeka dovodi krilo iz Dinama

Foto: Luka Batelić/PIXSELL

LUKA MENALO (28) bi uskoro trebao postati novi igrač Rijeke. U klub s Kvarnera će doći kao slobodan igrač nakon što raskine ugovor s Dinamom, koji ga s prvakom Hrvatske veže do ljeta 2026. godine. Posao još nije završen, ali sve vodi prema tome da će se lijevo krilo s 15 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine staviti brzo na raspolaganje treneru Radomiru Đaloviću, potvrđeno je Indexu.

Podsjetimo, Menalo je već igrao u Rijeci kao posuđeni igrač iz Dinama u sezoni 2020./21. Tada je pod vodstvom dvojice trenera Igora Bišćana i Simona Rožmana odigrao 36 utakmica u kojima je zabio 10 golova i upisao sedam asistencija. S Rijekom je igrao skupine Europske lige protiv Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara, a protiv nizozemskog kluba je bio strijelac u zadnjem kolu u jedinoj pobjedi u skupini (2:1 na Rujevici).

Dolazi nakon raskida posudbe u Celju

Menalo se prije tri dana iznenada vratio u Dinamo nakon što je ovog tjedna naprasno raskinuo posudbu sa slovenskim prvakom Celjem. Nekadašnji standardni član Dinamove momčadi imao je dogovorenu posudbu do siječnja, ali je otišao iz kluba nakon što ga je trener Albert Riera izvrijeđao pred cijelom momčadi.

Kako doznajemo, do svađe je došlo poslije skandaloznog poraza od novog prvoligaša 3:0 kod kuće prošlog vikenda. Bila je to utakmica koju je Španjolac označio kao finale sezone, a nakon debakla žestoko je kritizirao igrače, koje konstantno rotira na pozicijama otkako je preuzeo momčad.

Izvrijeđao ga pred cijelom momčadi

Dan kasnije momčad je imala videoanalizu, a Riera je u jednom trenutku zaustavio snimku. Obratio se jednom od stopera, uperio prstom u Menala i tom drugom igraču rekao: "Zbog njega ti nećeš sutra moći djetetu kupiti kruh." Naime, smatra da se Menalo nije dovoljno brzo vratio u obranu.

Riera je nastavio s kritiziranjem, čak i vrijeđanjem Menala pred cijelom momčadi, da bi mu kasnije rekao da je to napravio kako bi izazvao pozitivan šok među igračima. Ponudio mu je da mu se pred svima ispriča, ali Dinamov igrač na posudbi već je bio odlučio da će otići iz kluba.

Kad je vidio da je Riera dan kasnije umjesto njega već za trening pripremio jednog juniora na njegovoj poziciji, Menalo je otišao do predsjednika i rekao mu da odlazi. U klubu su ga pokušali nagovoriti da ostane, ali reprezentativac BiH pokupio je stvari i vratio se u Zagreb.

Čeka stoti nastup u SHNL-u

Menalo je karijeru počeo u školi Čapljine za koju je upisao i seniorski debi u drugom razredu BiH nogometa. Upisao je 12 nastupa i dva gola te ostvario prelazak u Široki Brijeg. Tamo je osvojio kup BiH te odigrao 91 utakmicu, u kojima je zabio 36 golova i upisao 10 asistencija. Dinamo ga je 2018. godine kupio za 400.000 eura.

Dinamo ga je do danas slao na posudbe u Slaven Belupo, Olimpiju, Rijeku i Celje, ali je Menalo u modrom dresu upisao 91 nastup, u kojima je zabio 11 golova i upisao osam asistencija. Okitio se s četiri naslova prvaka Hrvatske, a najbolje razdoblje u Dinamu je imao u sezonama 2021./22. i 2022./23. kada je standardno igrao. Prošle sezone je osvojio naslov prvaka Slovenije s Celjem, gdje se očekivalo i da ostane, ali priča je završila na ružan način. Kad nastupi za Rijeku, to će mu biti stota utakmica u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.