Rokas Pukštas danas igra zadnju utakmicu za Hajduk?

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

NA POLJUDU je sve spremno za odlazak Rokasa Pukštasa (19). Predsjednik Hajduka Ivan Bilić najavio je taj posao u nedavnom intervjuu, slično je učinio i Nikola Kalinić u svom razgovoru za medije, a niz neslužbenih potvrda da se na poslu radi već neko vrijeme dolazi iz Splita.

Hajduk danas od 18:50 igra protiv Varaždina na Poljudu u trećem kolu Supersport HNL-a. Upravo bi ova utakmica mogla biti posljednja za Pukštasa u Hajduku jer se radi o predzadnjoj utakmici Hajduka prije kraja prijelaznog roka u najvećim europskim ligama.

Vrijeme curi

U ligama Petice prijelazni rok traje do 30. kolovoza, a Hajduk do tog datuma još ima gostovanje kod Istre 25. kolovoza, ali teško je očekivati da će Pukštas biti u kadru za tu utakmicu. Zainteresiranih klubova za njegovo dovođenje ne nedostaje, popis je podugačak, a na njemu dominiraju klubovi iz Bundeslige. 

Upitno je samo oko kojeg će se iznosa Hajduk i kupac dogovoriti. Naime, ranije se špekuliralo o tome da bi Hajduk htio za Pukštasa dobiti oko 10 milijuna eura ili čak malo više. Ipak, teško je očekivati da europski velikani dođu na Poljud i istresu milijune nakon što su Bilić i Kalinić u intervjuima dali do znanja da Hajduk nema novca i da mu je prodaja Pukštasa ključna za zatvaranje budžeta.

Možda Bara može donijeti nečijih 10 milijuna?

Logično je stoga očekivati nešto manje ponude. Doduše, ne treba zaboraviti na pakt koji su sklopili menadžer Andy Bara i Lukša Jakobušić, bivši predsjednik Hajduka. Pukštas je krajem svibnja ove godine potpisao za Barinu agenciju, ali na snazi je i poseban dogovor.

Naime, Bara i Hajduk imaju dogovor da on može transferirati Pukštasa do 1. rujna ove godine, ali samo ako Hajduku donese ponudu od 10 milijuna eura. Ovaj dogovor ne uključuje nikakve specifične lige ili klubove, već će se razmatrati ponuda bilo kojeg kluba koji bi zadovoljio apetite Hajduka i igrača, a cijela priča događa se u dogovoru s dosadašnjim Pukštasovim agentom, koji se samostalno brinuo o njegovoj karijeri.

U Hajduk je stigao besplatno, pa je zarada sigurna

Pukštas je rođen u obitelji litavskog porijekla 25. kolovoza 2004. godine u gradiću Stillwateru, u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academyju/Barca Academyju u SAD-u, selekciji koja je funkcionirala kao sjevernoamerička ekspozitura škole nogometa katalonskog velikana.

Neko vrijeme boravio je na probi u Manchester Unitedu, a na Poljud je stigao krajem 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije Luka Kaliterna. Prije dvije godine debitirao je za prvu ekipu i ubrzo postao jedan od njenih najvažnijih igrača. Za Hajduk je nastupio 65 puta i zabio 11 golova.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.