Roko Šimić napušta RB Salzburg? Austrijanci: Igrat će u Engleskoj

Foto: Profimedia

ROKO ŠIMIĆ napustit će RB Salzburg u ovom prijelaznom roku i karijeru će nastaviti u engleskom nogometu. Prema informacijama austrijskih medija, napadač hrvatske U-21 reprezentacije uskoro će se preseliti u Sunderland, klub koji se natječe u engleskom Championshipu.

"Šimić se već tjednima povezuje s više klubova, a njegov transfer uskoro će biti realiziran", piše Salzburger Nachrichten. To je i razlog zbog kojeg nije nastupio u play-offu Lige prvaka, u susretu u kojem je njegova momčad svladala kijevski Dinamo 2:0.

Bilo je više zainteresiranih

Ističe se interes Udinesea i Bochuma, a napominje da ga je i Dinamo pokušao angažirati u ovom prijelaznom roku. Svi ti klubovi izgubili su borbu od Sunderlanda. Šimić je, navodi se u tekstu, već u Engleskoj na liječničkim pretragama, nakon kojih bi trebao potpisati ugovor.

Ugovorno je za austrijski klub vezan do kraja sezone. Za RB Salzburg odigrao je 54 utakmice, postigao sedam i asistirao za tri gola. Bio je na posudbama u Lieferingu (19 golova u 24 utakmice) i Zürichu (četiri gola u 16 nastupa).

Sin legendarnog braniča hrvatske reprezentacije Darija Šimića u hrvatskom prvenstvu nastupao je za Lokomotivu. Iz nje se 2021. otisnuo u Austriju u transferu navodno vrijednom četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.