Roma smijenila legendu kluba. De Rossi više nije njen trener

Foto: EPA

DANIELE DE ROSSI više nije trener Rome, potvrdio je rimski klub objavom na službenim kanalima. Svoju igračku legendu otpustio je s trenerske dužnosti nakon što je Roma na startu sezone ostala bez pobjede u prve četiri utakmice. Roma nakon 360 ligaških minuta ima omjer od tri remija i jednog poraza, a razliku golova 2:3. De Rossi, koji je za Romu od 2001. do 2019. odigrao 616 utakmica, ostao je zbog toga bez posla.

"Roma objavljuje da je smijenila Danielea De Rossija s uloge glavnog trenera prve momčadi. Klupska odluka donesena je u interesu momčadi, kako bis što prije, u trenucima kad je sezona tek na početku, krenuli željenim putem. Danieleu, koji će uvijek biti kao kod kuće u ovom klubu, od srca zahvaljujemo na radu koji je posljednjih mjeseci obavljen sa strašću i predanošću", navodi se u priopćenju.

Prije no što je u siječnju ove godine preuzeo Romu, De Rossi je prvi trenerski posao imao u SPAL-u. U 17 utakmica koje je ondje vodio ostvario je prosjek od 0.88 osvojenih bodova po susretu. Romin trener bio je u 30 utakmica. Upisao je 14 pobjeda, devet remija i sedam poraza.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.