Romana prozvali zbog objava o Čudovištu iz Kustošije. Ovako je odgovorio

Foto: Profimedia

NAJPOZNATIJI insajder u svijetu nogometa Fabrizio Romano na X-u je objavio da će Barcelonin talentirani branič Mikayil Faye (19) biti u početnom sastavu Senegala u večerašnjoj prijateljskoj utakmici s Gabonom. Fayeu, koji je prošle godine iz hrvatskog niželigaša Kustošije otišao u Barcelonu, to će biti reprezentativni debi.

Jedan od pratitelja reagirao je na Romanovu objavu: "Romano nadmašuje samoga sebe s tvitovima o Fayeu. Baš me zanima o čemu je tu riječ." Romano mu je odgovorio: "Ako za tebe nije vijest da mladi talent, koji nikad nije zaigrao za prvu ekipu Barce, kreće od prve minute za bitnu reprezentaciju... Objavio sam vijest kada je potpisao za Barcelonu i pratim njegov razvoj. Uživaj."

Danski novinar nedavno optužio Romana da mu menadžeri plaćaju da im promovira igrače

Novinar Troels Bager Thogersen, koji radi u danskom Tipsbladetu, u ožujku ove godine tvrdio je da su menadžeri plaćali Romanu da njihove igrače promovira na društvenim mrežama.

Ta se afera pojavila nakon što je Romano objavio da je švedski krilni napadač Roony Bardghji (18) ispao iz ekipe Kopenhagena zato što ne želi produljiti ugovor koji mu istječe na ljeto 2025. godine. Kopenhagen je to demantirao.

"Čudovište iz Kustošije"

Prema Transfermarktu, Fayeov transfer iz Kustošije u Barcelonu vrijedio je 1.5 milijuna eura, no govorilo se i da je prava vrijednost pet milijuna eura te da su u posao uključeni razni bonusi. Trenutna procijenjena vrijednost na toj stranici mu je 1.5 milijuna eura. Engleski mediji prozvali su Fayea "Čudovištem iz Kustošije".

Dosad je upisao 24 nastupa za Barceloninu B ekipu, u kojoj je prvotimac i jedan od najvažnijih igrača. Početkom ožujka sjedio je na klupi prvog sastava trenera Xavija Hernandeza u pobjedi nad Mallorcom (1:0) u 28. kolu La Lige, dok je idući put zabio za B sastav u trećoj ligi u slavlju nad Sestao Riverom (2:1). Ugovor s Barcelonom vrijedi mu do 2027. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.