Romano: Ante Crnac igrat će u Championshipu. Transfer je vrijedan 11 milijuna eura

Foto: Profimedia

ANTE CRNAC, napadač hrvatske U-21 reprezentacije, karijeru će nastaviti u Championshipu. Javio je to Fabrizio Romano uz dodatak da je njegova selidba iz poljskog kluba Rakow Czestochowa u Norwich posao vrijedan 11 milijuna eura. Dio tog novca dobit će i klub iz Koprivnice.

Crnac, tada još kao tinejdžer, na početku sezone napustio je Slaven Belupo i za otprilike 1.5 milijuna otišao u poljski klub. Krilni napadač u Koprivnicu je stigao u siječnju 2022. te je od tada upisao 56 nastupa u dresu Slavena. Ukupno je postigao 11 pogodaka te upisao dvije asistencije prije transfera u Poljsku.

Grafike: Sofascore

Zabio devet golova za poljski klub

Ondje se nije dugo zadržao. Skupio je tek 40 nastupa, zabio devet i asistirao za šest golova te privukao interes engleskog kluba. Robert Graf, sportski direktor Rakowa, dočekao ga je riječima koje su se vrlo brzo obistinile.

"Ante je igrač s veoma velikim potencijalom, kojeg čeka uloga devetke u našem sustavu. Vjerujemo da je to pozicija na kojoj se može najviše razviti i dosegnuti visoku europsku razinu", rekao je Graf prošle godine.

Crnac, koji je prošao sve uzrasne kategorije u hrvatskim reprezentacijama do U-21 razine, kao 10-godišnjak je stigao u Dinamo. U prvoj momčadi nikad nije dobio priliku i 2022. je postao član koprivničkog prvoligaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.