Romano na primjeru asa Barcelone pokazao koliko su nogometaši izrabljeni

Foto: Profimedia

FABRIZIO ROMANO proslavio se kao najpouzdaniji izvor u vezi transfera nogometaša. To je uvijek zanimljivo, a Romano je najcitiraniji i najreferentniji izvor za ovakve priče. No Romano se sada oglasio povodom još jedne goruće teme modernog vrhunskog nogometa.

To je preforsiranost igrača prevelikim brojem utakmica. Pretrpani kalendar i jako malo vremena za regeneraciju i odmor već dulje more vrhunske nogometaše. Ali otkako su proširene Liga prvaka i Europska liga te uvedena Liga nacija, a na kraju ove sezone se sprema i ogromni klupski SP, situacija je neizdrživa.

Vrhunski nogometaši umorni su od nogometa, a jesen je tek počela

Igrači se masovno ozljeđuju i jako umaraju već na početku sezone. Thierry Henry je primijetio prije dva tjedna, na startu Lige prvaka, kako je tek rujan, a kod igrača je po pogledima i govoru tijela jasno da su već sada umorni te da preko volje igraju usprkos tome što je počelo najprestižnije natjecanje.

Romano navodi primjer Julesa Koundea. Stoper Barcelone i reprezentacije Francuske već je do sada odigrao više od čak 1000 minuta za klub i reprezentaciju, iako je tek početak listopada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.