Romano jutro nakon Sučićeve golčine otkrio što u Sociedadu misle o Hrvatu

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativac Luka Sučić (22) fantastičnim je pogotkom izjednačio rezultat na utakmici svog Real Sociedada protiv Atletico Madrida u remiju 1:1. Sučić, koji je igrao u prvoj postavi, potegnuo je u 84. minuti s više od 20 metara lijevom nogom. Lopta je u paraboli preletjela Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana na svijetu, na oduševljenje punog stadiona u San Sebastianu.

Romano potvrdio Sociedadove ideje

Fabrizio Romano oglasio se jutro nakon sjajnog Sučićevog gola te potvrdio koliko klub iz Baskije cijeni hrvatskog veznjaka: "Real Sociedad je jako zadovoljan ulaganjem u Luku Sučića prošlog ljeta. Zabio je super gol protiv Atletica, ključni je igrač trenera Imanola, a u rujnu je proglašen igračem mjeseca od Realovih navijača."

Grafika: Sofascore

Sociedad ga je uspio jeftino dovesti

Sučiću je ovo bio prvi pogodak za Real Sociedad, u koji je stigao prošlog ljeta iz Salzburga za deset milijuna eura. Sučić je doveden jeftinije jer mu je u ljeto 2025. isticao ugovor s austrijskim klubom. Golom je Sučić samo okrunio odličnu utakmicu u kojoj je imao još dva udarca, dva uspješna driblinga, 42 točna dodavanja (od 45 pokušaja) i pet osvojenih duela od 11 u kojima se našao.

Sučić je rođen u austrijskom gradu Linzu, kamo su njegovi roditelji stigli tijekom rata u Hrvatskoj. Salzburg ga je doveo kada je imao 13 godina, a prvi profesionalni ugovor potpisao je s tim klubom kada je napunio 16. Četiri godine bio je član prve momčadi za koju je sakupio 128 nastupa, 18 pogodaka i 19 asistencija.

Sa Sociedadom je potpisao petogodišnji ugovor. Ima 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u kojoj ima sve važniju ulogu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura. Sučić je pozvan u reprezentaciju za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Škotske i Poljske.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.