Romano otkrio detalje ponoćne drame: Luda otmica. Juve usred noći ostao bez pojačanja

Foto: Profimedia

JEAN-CLAIR TODIBO (24), stoper Nice, sve je bio dogovorio s Juventusom nakon par mjeseci pregovora. Dogovorili su se navodno i klubovi te se očekivalo da Todibo jutros odleti u Torino na liječnički pregled. No onda je sinoć oko ponoći došlo do velikog obrata. 

Juventus je mjesecima pregovarao. West Hamov direktor je samo doletio i uzeo Todiba

West Ham je šokirao Juventus te mu ispred nosa uzeo francuskog braniča. Ponudio je Nici posudbu uz obavezu otkupa, i to za 40 milijuna eura, što je prihvaćeno, a Todibo je umjesto u Torino otišao na liječnički u London. Gazzetta dello Sport otkriva zašto: "Dogovor s Nicom oko eventualnog Todibovog otkupa temeljio se na broju nastupa njenog igrača tijekom posudbe u Juventusu, dok je West Ham bio daleko konkretniji."

Fabrizio Romano pak otkriva detalje toga kako je došlo do toga da uz Todiba napiše svoje glasovito "Here we go!", ali ne za Juventus, nego West Ham: "Tim Steidten, direktor West Hama, kasno sinoć doletio je u Nicu kako bi Todiba oteo Juventusu. To mu je uspjelo jer je ponudio daleko lakše ostvarive uvjete za aktivaciju obaveze otkupa igrača tijekom posudbe nego Juventus. Osim toga, za razliku od Juventusa, ponudio je Nici i postotak od iduće prodaje."

"Obrat, otmica, ludnica"

Zatim je preostalo uvjeriti igrača da umjesto Juventusa, s kojim je sve dogovorio, odjednom odabere West Ham. Romano otkriva i kako je to išlo: "Todibo je tijekom noći prihvatio ponudu Hammersa. West Hamov direktor je zatim bukirao termin za liječnički pregled u Londonu, prema kojem su odmah ujutro poletjeli Todibo, njegov menadžer i Steidten. Veliki obrat je tako potvrđen, otmica je okončana, a saga je ludo završila."

Todibo je inače došao u Nicu prije tri godine iz Barcelone uz odštetu od 8.5 milijuna eura. Barci pripada i nepoznati postotak od njegove prodaje u treći klub. Dakle, u West Ham.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.