Rudeš je imenovao igrača za sportskog direktora, a on je doveo Hrvata iz Borussije

Foto: Profimedia

RUDEŠ je prošle sezone ispao iz SuperSport HNL-a u kojem su odigrali katastrofalnu sezonu. U 36 kola su osvojili samo devet bodova, što je treći najgori učinak u povijesti lige, iza Radnika iz Velike Gorice (sedam bodova u 34 kola 1993. godine) i Varaždina, koji je osvojio osam bodova 2012. godine nakon što je morao u 30. kolu odustati od daljnjeg natjecanja zbog financijskog kraha. Učinak Rudeša je najgori u Ligi 10 te su srušili vlastiti rekord iz sezone 2018./19., kad su osvojili 14 bodova.

U prvom kolu ove sezone u drugom rangu hrvatskog nogometa Rudeš je poražen u Vinkovcima od Cibalije 2:0. U ljetnom prijelaznom roku klub je napustilo 11 igrača, od kojih se ističu Fran Karačić, koji je otišao u Lokomotivu, i vratar Matej Marković, koji je ostvario transfer u bugarski Levski iz Sofije.

Hajduk nije jedini imenovao igrača za sportskog direktora

Hajduk nije jedini klub koji je imenovao za sportskog direktora prošle sezone aktivnog igrača kluba. Naime, Rudeš je na to mjesto imenovao Luku Pavkovića (31) još u svibnju, i to dva dana nakon što je sjedio na klupi protiv Istre. Pavković je u dresu Rudeša proveo dvije i pol sezone, a za klub sa zapada Zagreba upisao je 40 nastupa i postigao dva pogotka. 

"Tu sam praktički kao doma, a promjena uloge u kojoj ću davati sve od sebe za boljitak kluba bila je neočekivano lagana. Nadam se da ću napraviti dobre stvari cijelom kolektivu Rudeša. Cilj je pronaći pravi miks mladosti i iskustva te se odmah vratiti u HNL, gdje nam je mjesto. Pokušat ćemo iduće sezone to ostvariti mirnom plovidbom", izjavio je na predstavljanju.

Doveli su Hrvata iz Borussije Dortmund

Novi sportski direktor je odmah počeo povlačiti zanimljive poteze. U klub je došlo sedam novih igrača, ali se dvojica posebno ističu. Prije tjedan dana u klub je došao hrvatski stoper Mario Šuver (24), koji je rođen u Stuttgartu, a u Rudeš je došao iz velike Borussije Dortmund, za čiju je drugu momčad nastupao posljednje dvije sezone u trećem rangu njemačkog nogometa.

Šuver je bivši U-17 reprezentativac Hrvatske, a s Rudešom je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine. Karijeru je počeo u omladinskom pogonu Stuttgarta, a prije dolaska u Borussiju je nastupao za Nurnberg, za koji je zabilježio i 12 nastupa u drugoj Bundesligi.

Stigao i Nigerijac iz županijske lige

Jedan igrač je, dakle, došao iz njemačkog velikana, a prije dva dana je Rudeš objavio da je doveo Nigerijca Ammeera Suleimana Auwala (18) koji nosi nadimak Kaka. Stigao je iz Radoboja koji se natječe u županijskoj ligi. Zasad će biti član juniora, a ovako su ga predstavili: 18-godišnji Nigerijac, u modernoj terminologiji, box-to-box veznjak u Rudeš je stigao kao veliko pojačanje za juniorsku momčad kojoj se pridružio još sredinom srpnja, što je i potvrdio s dva pogotka u svom službenom debiju protiv Osijeka!

Kaka je pažnju na sebe počeo skretati dobrim igrama u dresu nigerijskog Ojodu Cityja, a kako bi pomogao svojoj obitelji, odlučio se za odlazak u Europu, točnije Hrvatsku. Prošle sezone nastupao je za NK Radoboj u 1. županijskoj ligi, a kao 17-godišnjak prometnuo se u jednog od glavnih igrača zabivši 12 pogodaka u samo 16 nastupa." Dali su mu još jedan nadimak: Rudeški Frajer.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.