Rudeš: Ograđujemo se od dilanja snimaka i dovođenja u pitanje regularnosti natjecanja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

AFERA VAR kulminirala je odlaskom Brune Marića s mjesta šefa hrvatskih sudaca. Procurile su snimke VAR komunikacije s više utakmica SuperSport HNL-a, zbog čega se sad već bivši šef sudaca odlučio povući s pozicije. Na društvenim mrežama oglasio se hrvatski prvoligaš Rudeš.

"S obzirom na veliki medijski interes oko problematike VAR-a i 'curenja' snimki, odnosno komunikacije sudaca s ovim priopćenjem želimo istaknuti stav NK Rudeš.

Iako smo svjesni težine i odgovornosti koju imaju djelitelji pravde u puno navrata NK Rudeš je ukazivao i izražavao svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa sudačkim odlukama koje su u pravilu bile na štetu NK Rudeša i koje je u konačnosti priznala i sudačka komisija te se nadamo da su te greške doista bile samo plod sudačkog uvjerenja te očekujemo da će se kvaliteta suđenja podići na viši nivo i da će grešaka biti sve manje i manje a sve sa ciljem da se stekne povjerenje u djelitelje pravde.

Istovremeno, ne podržavamo i ograđujemo se od 'dilanja' snimki iz VAR sobe te pokušaja manipuliranja i dovođenja u pitanje regularnost natjecanja i utrke za prvaka", pišu iz Rudeša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.