Rukometna senzacija. Svjetsko prvenstvo izborila zemlja koja ga nije igrala od 1997.

Foto: Profimedia

ITALIJA je pobijedila Crnu Goru u oba susreta dokvalifikacija te se plasirala na rukometno Svjetsko prvenstvo 2025. godine, koje će se održati u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj. Talijani su u prvom susretu slavili 32:26, a u drugom, odigranom u Podgorici, 34:32. Legendarni hrvatski golman, a sada trener Vlado Šola nakon poraza podnio je ostavku na mjesto crnogorskog izbornika.

Plasman Italije je veliko iznenađenje s obzirom na to da je dosad svega jednom igrala na Svjetskom prvenstvu, i to 1997. godine u Japanu. Tada je u grupnoj fazi upisala pobjedu, neriješen rezultat i tri poraza, a zatim ispala s turnira. Talijanski izbornik Riccardo Trillini rekao je da uspjeh "ostvarenje sna".

"Ispisali smo povijest"

Izjavu je dao i golman Domenico Ebner: "Riječima ne mogu opisati što ovo znači za našu državu i reprezentaciju. Teško je uspoređivati, ali možda bi se moglo usporediti s time da Njemačka postane svjetski prvak."

Kapetan Andrea Parisini je poručio: "Ispisali smo povijest. Nadam se da će ljudi sada otkriti da ovaj sport postoji i da postoje klinci koji se jako žrtvuju kako bi se za njih znalo. Napravili smo nešto ludo. Ponosan sam na ove dečke i na posao koji smo napravili proteklih godina. Idemo na Svjetsko prvenstvo i to će ostati zapisano u našoj povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.